19 Nisan 2024 Cuma / 11 Sevval 1445

Tatile geldiler, Müslüman oldular

Arjantin’den tatil için Kapadokya’ya gelen La Forgia Lucio Marcelo ve Yesica Edith Haddad Portalez ile çocukları Baustista La Forgia Haddad Müslüman oldu.

22 Eylül 2018 Cumartesi 07:00 - Güncelleme:
Tatile geldiler, Müslüman oldular

Arjantin'den Kapadokya’ya tatil için gelen çift, Müslümanlığı seçti. La Forgia Lucio Marcelo ve Yesica Edith Haddad Portalez ile çocukları Baustista La Forgia Haddad Müslüman oldu. İl Müftülüğüne müracaat ederek Müslüman olmak istediklerini belirten aile için düzenlenen törende Arjantinli ailenin heyecanlı olduğu görülürken, Müslümanlığı seçtikleri için mutlu olduklarını söyledi. 

İSTEYEREK SEÇTİM

İl Müftülüğünde düzenlenen programda Müftü Yakup Öztürk Müslümanlık hakkında bilgiler verirken, Müslüman olmak isteyen aile daha sonra Kelime-i Şehadet getirerek Müslüman oldu. Lucio Marcelo ‘Mehmet Emin’, eşi Yesica Haddad ‘Rabia’ ve oğulları Baustista ise ‘Mustafa’ ismini aldı. Araştırma yaptığı İslamiyet’i seçmeye karar verdiğini anlatan La Forgia “İslamiyet’i isteyerek seçtim, çok mutluyum. İslamiyet’i tam olarak öğreneceğim ve öğrendikçe İslam’ın emirlerini uygulayacağım” dedi. Müftü Öztürk, duygulanan Mehmet Emin ve eşi Rabia’ya ihtida belgelerini takdim ettikten sonra İngilizce ve İspanyolca Kur’an-ı Kerim Meali ile birlikte İslamiyet’i anlatan bazı kitaplar hediye etti.