25 Nisan 2024 Perşembe / 17 Sevval 1445

Uluslararası Cam Festivali başladı

Odunpazarı’nda 3’üncüsü düzenlenen Uluslar arası Cam Festivali başladı. Odunpazarı Belediyesi tarafından organize edilen, bir hafta sürecek olan Cam festivalinde hem ulusal hem de uluslar arası çok önemli sanatçılar cama hayat vererek muhteşem eserler ortaya çıkaracak…

21 Ekim 2015 Çarşamba 07:00 - Güncelleme:
Uluslararası Cam Festivali başladı

Festival kapsamında Odunpazarı Belediyesi Sıcak Cam Atölyesinde birbirinden farklı sanat eserlerinin yapılması planlanıyor. Etkinliğe uluslararası alanda üne sahip “Daniel White” (ABD) “Jason Christian” (ABD) ve “Jiri Suhajek” (Çek Cumhuriyeti) konuk sanatçı olarak katıldı. Türkiye’den ve Eskişehir’den de alanlarında ün yapmış sanatçıların katıldığı festival 25 Ekim tarihinde sona erecek. Festivalin ilk gününde ise konuk ülke sanatçılar, Odunpazarı’ndaki tarihi konakları kültür sanatla özdeşleşmiş Eskişehir’de bulunmaktan mutlu olduklarını ve vatandaşların da cam sanatına olan merakından dolayı mutlu olduklarını söylediler. Ünlü cam sanatkarları festival süresince yaptıkları eserleri ilçede daha önce hizmete giren Cam müzesine bağışlayıp sergilenmesini sağlayacaklar. Kurşunlu Külliyesi Odunpazarı Kültür Merkezi’nde düzenlenen festivalin açılış töreninde konuşan Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, her yıl cam festivalini düzenli olarak yapacaklarını söyledi. Bir rivayete göre dünyanın ilk cam sanat eserinin Eskişehir’de bulunmuş olabileceğini görüşlerin olduğunu hatırlatan Kurt, “Eskişehir’deki hareketlilik bu cam sanatını geliştirmede büyük bir yer tutacak.

HEM TANITIM HEM DE EKONOMİMİZ CANLANACAK

    Daha önce iki kez yapılmış cam festivaline her ne hikmetse ara verilmiş, geçen yıl biz yeni bir dönem oluştururken planlamayı ancak bu yıla yapabildik. Bundan sonra bu işi her yıl geliştirmek için sürdüreceğiz. Eskişehir’deki cam sanatı, turistlik açıdan halkın ekonomisine katkı sunmak amacıyla gelişmiş. Bunun sanata dönüşmesi sanatçıların çalışmalarına bağlı. Biz de bunun böyle olması için destekleyeceğiz. bugün festivale gelenlere Eskişehir’e hoş geldiniz diyorum” dedi.

BÜYÜKERŞEN: CAM SANAATININ MERKEZİ ESKİŞEHİR

    Etkinlikte konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen, Eskişehir kültür ve sanatta dünya ülkeleri tarafından tanınan bir şehir haline geldi. Odunpazarı bölgesi kültür sanatta merkez olan fakat son 30 yılda biraz geri kalmış bir ilçemizdi. Eski Osmanlı binaları şuanda restore edilerek tarih adeta yeniden canlandı. İlçemiz kısa bir sürede turizmin gözdesi haline geldi. Odunpazarında bir çok müzeyi şehrimize kattık. Cam sanatı başta İtalya, Çek Cumhuriyeti, Çek cumhuriyeti, Amerikalar ve hatta japonya’da çok ilerlemiş vaziyette… Eskişehir ise artık Türkiye’yi Cam sektöründe temsil edecek merkez haline geldi bu da bizleri son derece mutlu etmekte.