25 Nisan 2024 Perşembe / 17 Sevval 1445

2017 yaz saati uygulaması sürekli hale geldi

Yaz saati uygulaması son dakika gelişmelerini sizlere aktarmaya devam ediyoruz. Saatler geri alınacak mı Yaz saati uygulamasına devam edilecek mi Vatandaşlar bu soruların cevaplarını merak ediyor.

9 Kasım 2017 Perşembe 07:00 - Güncelleme:
 2017 yaz saati uygulaması sürekli hale geldi

Yaz saati uygulamasına ilişkin resmi açıklama geldi.130 maddelik tasarının tartışıldığı TBMM’de görüşmeler tamamlandı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tasarıyı onayladı. Bir süre önce Danıştay yaz saati uygulamasını durdurma kararı almıştı. Yasada gözden kaçan bir detaydan dolayı durdurulma kararı alınan yaz saati uygulaması, önümüzdeki seneden itibaren eski sistemine dönerek kış saati uygulamasına dönecekti. Dün kabul edilen maddeyle birlikte önümüzdeki sene geçilecek kış saati uygulaması geçersiz kılındı. Bundan sonra resmi olarak sürekli yaz saati uygulamasıyla devam edeceğiz. 

 

YAZ SAATİ UYGULAMASI SÜREKLİ Mİ OLDU?

 

 

Danıştay daha önce düzenlemeye ilişkin yürütmeyi durdurma kararı vermişti. Ancak ilgili maddenin kabulü ile bu karar geçersiz kaldı. Yasa yetişmediği için, ileri yaz saati uygulamasının gelecek yıla kadar geçerli olacağına ilişkin Bakanlar Kurulu kararı çıkarılmıştı. Şimdi yapılan son değişiklik ile birlikte artık kış saati uygulamasına geçilmeyecek ve saatler geri alınmayacaktır. Kısacası yaz saati uygulaması sürekli hale gelmiştir.

 

GELECEK YILA KADAR GEÇERLİ

Yaz saatine ilişkin düzenlemeye Danıştay’dan durdurma kararı gelmişti. Bunun ardından ilgili maddenin kabulü ile bu karar geçersiz kaldı. Yasa yetişmediği için, ileri yaz saati uygulamasının gelecek yıla kadar geçerli olacağına ilişkin Bakanlar Kurulu kararı çıkarılmıştı.

 

KIŞ SAATİ UYGULAMASI NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

Kış saati uygulamasına geçilmeyeceği duyuruldu.

 

SAATLER GERİ ALINMAYACAK MI?

 

 

Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre; gün ışığından daha fazla yararlanmak amacıyla 26 Mart 2016 tarihinden itibaren bütün yurtta saatlerin bir saat ileri alınması şeklinde başlayan yaz saati uygulamasının her yıl, yıl boyu sürdürülmesi kararlaştırıldı. Ayrıca, güneş ışığından daha fazla yararlanmak amacıyla tüm yurtta saatlerin yeniden düzenlenmesi hakkındaki 2016/8589 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı'nda yer alan “30 Ekim 2016 Pazar günü saat 04.00'ten itibaren bir saat geri alınması” ibaresi de yürürlükten kaldırıldı.