Doğuştan kalça çıkığı olması nedeniyle koltuk değneği yardımı ile yürüyebilen Münevver Küçükertunç, 1978'de ilkokulu bitirdikten sonra, "Kızlar okumaz" diyen ailesi tarafından ortaokula gönderilmedi. 2 yıl sonra ailesini ikna eden, ancak bu sefer de yaşı ilerlediği gerekçesiyle okula alınmayan Küçükertunç, açıktan önce ortaokulu, sonra da liseyi bitirdi. Lise eğitimi sırasında 1987'de Türkiye Taşkömürü Kurumu'nda (TTK) memur olarak işe başlayan Küçükertunç, aynı kurumda memur olan Aydın Küçükertunç ile evlendi.
MEME KANSERİNE RAĞMEN İKİNCİ ÜNİVERSİTEYİ BİTİRDİ
Ortaöğretimini tamamladıktan sonra 1996'da Eskişehir Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi İktisadi ve İdari Programlar Bölümü'nü kazanan ve 2002'de mezun olan Küçükertunç, 2006'da yeniden sınava girip bu kez 4 yıllık İşletme Bölümü'nü kazandı. 2007'de çalıştığı kurumdan emekliye ayrılan Küçükertunç, 2009'da yakalandığı meme kanseri hastalığına rağmen eğitimini ihmal etmedi. Küçükertunç, sol göğsünü kaybetmesine neden olan hastalığı ile mücadele ederken, sınavlara da girerek gecikmeli de olsa geçen haziran ayında ikinci üniversiteyi bitirmeyi başardı.
Karşılaştığı çeşitli engeller ve güçlüklere rağmen 2 üniversite diplomasına sahip olan Küçükertunç, şimdi 4 yıllık Sosyoloji Bölümü'nü okumak istediğini söyledi. Annesinin ilkokul mezunu, babasının ise hiç okula gitmediğini anlatan Küçükertunç, şöyle konuştu:
"O yıllarda çevremizde kızlar okula gitmezdi. Ailem de aynı şekilde ilkokuldan sonra beni ortaokula göndermedi. Ortaokulu ve liseyi dışarıdan bitirdim. TTK'da işe başladıktan sonra üniversite okumaya da karar verdim. 2 yıllık ve 4 yıllık iki üniversite diplomam var. Okumanın sonu yoktur. Şimdi de Sosyoloji okumak istiyorum. Bu arada bacaklarımdan ameliyat olacağım. Kanser hastalığı ile ilgili de kontrollerim sürüyor. Sağlık sorunlarım ne kadar etkiler bilmiyorum, ama başarmaya çalışacağım."