Sıvı yağlı kandil simidi nasıl yapılır? sorusu kandil günlerinde araştırılıyor. Mutfağında margarin kullanmayanlar Margarinsiz kandil simidi tarifi ile sağlıklı bir kandil simidi yapmak istiyorlar. Kandil günleri Müslümanlar için büyük önem taşıyor. Bu mübarek günde Sıvı yağlı kandil simidi yapıp komşularına dağıtmak isteyen vatandaşlar Margarinsiz kandil simidi tarifi arayışına girdi. İşte evde kolayca yapabileceğiniz sıvı yağlı kandil simidi tarifi
SIVI YAĞLI (MARGARİNSİZ) KANDİL SİMİDİ TARİFİ:
Sıvı yağlı Kandil Simidi Tarifi İçin Malzemeler
* 1 büyük boy çay bardağı sıvı yağ
* Yarım paket tereyağı (125 gr)
* 1 çorba kaşığı yoğurt
* 2 tane yumurta (akları üzeri için kullanılacak)
* 2 çorba kaşığı sirke
* 1 tatlı kaşığı mahlep
* 1 çorba kaşığı toz şeker
* 1 tatlı kaşığı tuz
* Yarım paket kabartma tozu
* 3,5- 4 su bardağı un
Üzeri için :
* Yumurta akı
* Bolca susam (kavrulmuş ya da kavrulmamış)
Margarinsiz Kandil Simidi Tarifi Yapımı
Kabın içine yumurtaların sarılarını (beyazlarını üzeri için ayırıyoruz) tereyağ, sıvı yağ, yoğurt, tuz, şeker ve mahlepi alıp üzerine azar azar un ekleyin.
Kabartma tozunu da ilave edip ele yapışmayan yumuşak kıvamlı bir hamur elde edene kadar un eklemeye devam edin.
Hamur hazır olduğunda minik ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp elimizle uzun şeritler yapıyoruz.
Daha sonra iki ucunu birleştirip halka şekli verin.
İlk önce yumurta akına daha sonrada bolca susama bulayıp yağlanmış yada yağlı kağıt serilmiş fırın kabına dizin.
Tüm malzeme bittiğinde önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında kızarana kadar pişirin.
Pişen simitlerimizi soğumaya bırakıyoruz ve soğuduğunda servis ediyoruz.