28 Mart 2024 Perşembe / 19 Ramazan 1445

"2. Genç Yazarlar Kurultayı"

"2.

10.09.2018 - 13:23
Genç Yazarlar Kurultayı"

- TYB Genel Başkanı Prof. Dr. Musa Kazım Arıcan: - "Artık gelenekselleştirmeye çalıştığımız kurultaylar öyle tahmin ediyorum ki 2 yılda bir artık ritmik bir şekilde devam eder, umudumuz bu"

YALOVA (AA) - Türkiye Yazarlar Birliği (TYB) tarafından bu yıl 2'ncisi düzenlenen "Genç Yazarlar Kurultayı", çeşitli kentlerden 30 yaş altı 40 yazarın katılımıyla Yalova'nın Çınarcık ilçesinde başladı.

TYB Genel Başkanı Prof. Dr. Musa Kazım Arıcan, Harb-İş Sosyal Tesisleri'nde düzenlenen kurultayın açılışında yaptığı konuşmada, Genç Yazarlar Kurultayı'nın ilkini, Gençlik ve Spor Bakanlığının desteğiyle 2016'da Ankara'nın Kızılcahamam ilçesinde gerçekleştirdiklerini belirtti.

Arıcan, ilk programın çalışmalarını bir kitap haline getirdiklerini anlatarak, şöyle konuştu:

"Genelde yaptığımız faaliyetleri biz kitap haline getiriyoruz. Genç Yazarlar Kurultayı çalışması da bu vesileyle kitap haline geldi. Elimizde en azından bir numune oluştu. İnşallah burada gerçekleştireceğimiz 2. Genç Yazarlar Kurultayı da kitaplaşacak. Sizlerin düşünceleri, fikirleri yazılı bir şekilde gelecek nesillere aktarılacak. Bu anlamda artık gelenekselleştirmeye çalıştığımız ve bu yıl 2 yıl aradan sonra gerçekleşen kurultaylar öyle tahmin ediyorum ki 2 yılda bir artık ritmik bir şekilde devam eder, umudumuz bu."

Kurultayın TYB'nin uzun yıllar hep hayal ettiği bir konu olduğunu vurgulayan Arıcan, "40. yıl dolayısıyla birçok faaliyetler gerçekleştiriyoruz. 2018 yılı başı itibarıyla çok güzel hem uluslararası hem ulusal düzeyde önemli faaliyetlere katkı vermeye çalıştık. Yine güz döneminde bu faaliyetler hızla devam edecek." ifadelerini kullandı.

Arıcan, kendilerini bayrağı taşıyan bir emanetçi olarak gördüklerinin altını çizerek, "Bugün 40. yılında bu görevi yürütmeye çalışıyoruz. Amacımız aslında kurultaydan muradımız da bu; bu kurumsallaşmayı siz genç kardeşlerimizin de katkılarıyla daha iyi noktalara taşımak, nice 40'lı yıllara ulaşmak. Hedefimiz etkinliğin, gelecekte belki de yakın gelecekte yakın coğrafyamızın gençlerinin de katıldığı Genç Yazarlar Buluşması'na dönüşmesidir." değerlendirmesinde bulundu.

Türkiye'nin 17 kentinden 30 yaş altı 40 yazarın, tecrübeli yazarlarla buluştuğu oturumların gerçekleştirileceği kurultayda, genç yazarların eserlerinden oluşan kitap sergisi ve şiir dinletisi gibi etkinlikler de yer alacak.

Harb-İş Genel Sekreteri Yavuz Koçak ve TYB Şeref Başkanı Mehmet Doğan'ın da katıldığı kurultay, 12 Eylül'de sona erecek.