28 Mart 2024 Perşembe / 19 Ramazan 1445

Aile ortamında tekvando öğretiyorlar

Aile ortamında tekvando öğretiyorlar - Tekirdağ'da yaşayan Gönül ve Erol Ark çifti, uzun yıllardır ilgilendikleri tekvandoda sporculuğun ardından başladıkları antrenörlük kariyerlerinde kurdukları kulüpte şampiyon gençler yetiştirmeyi hedefliyor - Erol Ark: "Türkiye Şampiyonlarında her zaman kürsüde yer aldım.

27.10.2018 - 10:53
Şimdi de yetiştirdiğim öğrencilerin o kürsülerde yer almasını istiyorum. Türkiye şampiyonu da çıkarttık, milli sporcularımız da var"


TEKİRDAĞ (AA) - Tekirdağ'da yaşayan Gönül (52) ve Erol Ark (54) çifti uzun yıllardır ilgilendikleri tekvandoda sporculuğun ardından başladıkları antrenörlük kariyerlerinde kurdukları kulüpte gençlere aile ortamında çalışma imkanı sağlıyor.

Başarılı sporcular yetiştiren Ark çifti, antrenörlüklerini yaptıkları önce Türkiye şampiyonu, ardından da dünya beşincisi olan milli sporcu İsmail Öztekin'in başarılarıyla gurur duyuyor.

Erol Ark, AA muhabirine yaptığı açıklamada, milli takıma yükselen, Türkiye'yi uluslararası şampiyonalarda başarıyla temsil eden sporcular yetiştirme hedefiyle yola çıktıklarını söyledi.

Ark, 36 yıldır eşiyle birlikte tekvandoyla ilgilendiklerini ifade ederek, "Tekvandoya 13 yaşında başladım. O yaştan bugüne kadar devam ediyorum. Sporculuk hayatımdan sonra antrenör olarak spora devam ettim. 2014 yılında kulübümüzü kurduk. Dört yıldır sporcu yetiştirmeye devam ediyoruz. Eşimle beraber bu işi yürütüyoruz. Kendisi de üçüncü kademe antrenör." dedi.

Bu işi eşiyle beraber yaptığı için ailelerin güvenle çocuklarını kendilerine teslim ettiğini aktaran Ark, "Burada aile ortamı içinde çocukları yetiştiriyoruz. Sporculuk hayatımda birçok başarılar elde ettim. Türkiye Şampiyonlarında her zaman kürsüde yer aldım. Şimdi de yetiştirdiğim öğrencilerin o kürsülerde yer almasını istiyorum. Türkiye şampiyonu da çıkarttık, milli sporcularımız da var." diye konuştu.


- "Dünya Şampiyonası'nda beşinci olan sporcumuz var"


Erol Ark, kulüpte yaklaşık 40 sporcu olduğunu, sayının daha da artması için gençleri spora teşvik etmeye gayret ettiklerini belirterek, şunları kaydetti:

"Bunların devamının gelmemesinden, ailelerin bu işi devam ettirmemelerinden şikayetçiyim. Yeter ki bize imkan verilsin, daha da başarılı sporcular yetiştirmeye devam edeceğiz. Hem ilimize hem de ülkemize başarılı sonuçlar getiren sporcular çıkartacağız. Milli sporcumuz İsmail Öztekin Türkiye Şampiyonası'nda birinci olduktan sonra katıldığı Dünya Şampiyonası'nda beşinci olarak bize en önemli dereceyi getirdi."

Gönül Ark da eşiyle hem hayatı hem de sporcuları paylaşarak yıllardır hayatlarına devam ettiklerini dile getirerek, "Biz ailece yaptığımız için bu sporu her zaman her yerde spor konuşuyoruz. Çocukları seviyoruz ve her zaman onlara anne-baba gibi davranıyoruz." ifadelerini kullandı.

Ark, sağlık sorunu olmadığı sürece sporla ilgilenmeye devam edeceklerini belirterek, "Bizim amacımız çocukların ve gençlerin kötü alışkanlıklardan korunmasını sağlamak. Spora başladıktan sonra iyi olduklarını düşündüğümüz sporcularımızı şampiyonlara hazırlıyoruz. Yetiştirdiğimiz başarılı sporcularımız da var. Ömrümüzün sonuna kadar bu spora devam etmeyi düşünüyoruz." değerlendirmesinde bulundu.