19 Nisan 2024 Cuma / 11 Sevval 1445

Aradıkları mutluluğu huzurevinde buldular

Aradıkları mutluluğu huzurevinde buldular - Hatay'da kaldıkları huzurevinde tanışıp 9 ay önce evlenen 78 yaşındaki Tahir ile 75 yaşındaki Hediye Aşçı çifti, aradıkları mutluluğu yıllar sonra bulmanın sevincini yaşıyorHATAY (AA) - Hatay'da kaldıkları huzurevinde tanışıp 9 ay önce evlenen 78 yaşındaki Tahir ile 75 yaşındaki Hediye Aşçı çifti, aradıkları mutluluğa geç de olsa kavuşmanın sevincini yaşıyor.

13.02.2019 - 12:33

Daha önce her ikisi de 2 kez evlenip farklı nedenlerle boşanan Aşçı çifti, kaldıkları Hatay Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi'nde tanışıp evlenme kararı aldı.

Yaptıkları evlilik sonrası aradıkları mutluluğu geç de olsa bulduklarını belirten çift, huzurevinde yaşamaya da devam etme kararı aldı.

Tahir Aşçı, yaptığı açıklamada, yıllarca gemilerde kaptan olarak çalıştıktan sonra emekli olduğunu ve 6 yıl önce huzurevine yerleştiğini söyledi.

Aşçı, yaklaşık 1 yıl önce Hediye Aşçı'nın huzurevine taşınmasıyla hayatında yeni bir sayfa açıldığını belirterek, yaptığı evlilik teklifiyle hayatlarını birleştirdiklerini ifade etti.

Eşiyle çok mutlu olduklarını aktaran Tahir Aşçı, "Huzur ve mutluluğu huzurevinde buldum." dedi.

Hediye Aşçı da kendisinin aslen Suriyeli olduğunu ve 35 yıl önce Lazkiye'de yaptığı ilk evliliğinden 6 çocuğu bulunduğunu aktardı.

Eşini kalp rahatsızlığı nedeniyle kaybedince taşındığı Hatay'da, akrabalarının vesilesiyle yeni bir evlilik daha yaptığını anlatan Aşçı, şöyle konuştu:

"Birkaç yıl evli kaldıktan sonra anlaşamadığımız için ayrıldık. Evliliğimden dolayı Türk vatandaşlığı aldım. Daha sonra 1 yıl önce huzurevine yerleşme kararı aldım. Yaklaşık 9 ay önce de kaldığım huzurevinde Tahir ile tanıştım ve evlenmek kısmet oldu. Ayrı odalarda kalıyorduk, evlendikten sonra aynı odaya taşındık. Çok güzel ve mutlu günlerimiz geçiyor. Tahir çok iyi bir insan, birbirimizi çok sevdik. Her şeyin başı sevgidir."

Muhabir : Salim Taş
Yayınlayan : Bekir Nazım Ada