29 Mart 2024 Cuma / 20 Ramazan 1445

CHP'nin "Yerel Yönetimler 2019 Seçimlerine Hazırlık ve Değerlendirme Toplantısı"

CHP'nin "Yerel Yönetimler 2019 Seçimlerine Hazırlık ve Değerlendirme Toplantısı" - CHP Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı: - "Biz bu ülkenin yoksuluyla da çiftçisiyle de esnafıyla da ittifak yapacağız" - Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak: - "Alınan ekonomik tedbirlerin adı rahmetli Erbakan'ın ifadesiyle pansuman tedbirler, bu tedbirler aspirin tedavisi"TEKİRDAĞ (AA) - CHP Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı, "Biz bu ülkenin yoksuluyla da çiftçisiyle de esnafıyla da ittifak yapacağız.

26.10.2018 - 15:03
" dedi.

Salıcı, partisince kentteki bir otelde düzenlenen, Yerel Yönetimler 2019 Seçimlerine Hazırlık ve Değerlendirme Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, iktidarın politikalarını eleştirdi.

İktidarın ekonomi ile iç ve dış politikalarına ilişkin olumsuz tarafların CHP tarafından eleştirildiğini ancak bunun medya tarafından yansıtılmadığını öne süren Salıcı, CHP'nin eleştirisinin yanında iktidara özellikle ekonomi konusunda yol gösterici önerilerde de bulunduklarını ifade etti.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Salıcı, AK Parti'nin iktidara geldiğinde yolsuzluk, yoksulluk ve yasaklar ile mücadele edeceğini 3Y formülü ile ilan ettiğini ancak iktidarın bu mücadelede başarılı olamadığını ileri sürdü.

CHP'nin, "İktidar yıpransın, biz köşemizde oturalım, eninde sonunda bu top bize gelir, biz iktidar oluruz." gibi bir muhalefet anlayışıyla hareket etmediğini, her zaman iktidar olacakmış gibi hazır kadrolara sahip olduğunu vurgulayan Salıcı, "Cumhuriyet Halk Partisi, kendi kadrolarıyla beraber bu yerel seçimlere, bütün insan kaynağımızı değerlendirerek, bir tek arkadaşımızı dışarıda bırakmadan ve Adalet ve Kalkınma Partisi'nin 16 yıllık süreç içinde yaşatmış olduğu sıkıntıyı anlatıp çözüm önerilerini ortaya koyarak gerçekleştireceğiz."dedi.

İktidarın yanlış politikalarında yalnız olmadığını ileri süren Salıcı, şöyle devam etti:

"Siz bakmayın mecliste atıştıklarına. 'Cumhur İttifakı devam ediyor' diyorlar mı arkadaşlar? Diyorlar. Bu krizin sorumlusu Adalet ve Kalkınma Partisi'dir doğru. Bu krizin sorumlusu, Adalet ve Kalkınma Partisi'ni mecliste azınlık durumunda olmasına rağmen ayakta tutmaya çalışan aynı zamanda Milliyetçi Hareket Partisi'dir. Bundan kimse kaçamaz. Cumhur İttifakı devam ettiği sürece krizin sorumlusu Milliyetçi Hareket Partisi ve onun Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli'dir."

Yerel seçimde, iktidara oy verdiği için pişman olan AK Parti ve MHP seçmeni ile ittifak yapacaklarını belirten Salıcı, "Biz bu ülkenin yoksuluyla da çiftçisiyle de, esnafıyla da ittifak yapacağız." diye konuştu.

Kucakladıkları kesimleri genişleteceklerini, toplumun şu ana kadar CHP'ye oy vermeyen kesimlerine de sahip çıkacaklarını, onların kökenlerine, inançlarına bakmayacaklarını aktaran Salıcı, tüm toplumu daha iyi bir Türkiye için kucaklayacaklarının altını çizdi.

Salıcı, Iğdır'da geçirdiği beyin kanaması sonrası temmuzdan bu yana Ankara'da tedavisi süren CHP Edirne Milletvekili Erdin Bircan'a geçmiş olsun dilekleriyle konuşmasını tamamladı.

- Parti Sözcüsü Faik Öztrak

Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak ise önemli bir seçim arifesinde olduklarını, bu seçimin "Türkiye'nin aşağı doğru gidişini, tek adam parti devleti rejiminin kökleşmesini önleyebilecek olan bir seçim" olduğunu savundu.

Öztrak, Türkiye'nin seçime giderken son 20 yılın en önemli ekonomik krizini yaşadığını, iktidarın ise ülkenin kriz içinde olduğunu kabul etmek istemediğini öne sürdü.

"İktidar görmezden gelse de 'yok' dese de ekonomide bal gibi kriz var" diye sözlerini sürdüren Faik Öztrak, "Sene başında 155 puan olan ülkenin borcunu ödememe riskiyle ilgili sigorta primi şu anda 390 puanı geçmiş durumda. İşsizlik yeniden yüzde 11'lerde. Ekonomideki güven endeksi tarihinin en düşük seviyelerinde. Enflasyon rekorlar kırıyor. Eylül ayında aylık enflasyon tek bir ayda yüzde 6,3 oldu. Bu dünyadaki 188 ülkenin 163'ündeki yıllık enflasyondan daha fazla, bizdeki bir aylık enflasyon. Yılbaşından beri gerçekleşen enflasyon da yüzde 20'yi buldu. Bütün bunlar rekor." dedi.

Türk lirasının değer kaybetmesinin devam ettiğini belirten Öztrak, şöyle sürdürdü:

"Sene başında doların Türk lirası karşısındaki değeri 3 lira 70 kuruştu. Şimdi 5 lira 60 kuruş. Yangın falan bitmedi, faizler iki katı. Alınan ekonomik tedbirlerin adı rahmetli Erbakan'ın ifadesiyle pansuman tedbirler, bu tedbirler aspirin tedavisi. Bu tedbirler serbest piyasadan vazgeçip, fiyat kontrollerini getirme tedbirleri. Bunlarla işi idare etmeye çalışıyorlar. İktidar vatandaşın iş aleminin bu sıkıntılarını gizlemek için panayır gösterileri düzenliyor. Suni gündemler oluşturmaya çalışıyor. Kah bizim İş Bankası'ndaki hisselerimizin üzerine geliyor, Kurtuluş Savaşı kahramanımız, genel başkanımız İsmet İnönü üzerinden CHP'ye saldırmaya çalışıyor, kah Cumhur İttifakı sahnesinde orta oyunu düzenliyor. Güya kavga ediyorlar birbirleriyle. Ülkenin gündemini değiştirmeye çalışıyorlar. Tabii ki bizim önceki dönem genel başkanımıza, Atatürk'ün bize bırakmış olduğu mirası idare etme görevini yerine getirme konusunda vereceğimiz hiçbir taviz yoktur. Ama bunların da peşine takılmamamız gerekiyor. Üzerine gitmemiz gereken konu ekonomik krizdir ve biz milletin bu sıkıntısının farkında olduğumuzu hep göstermek milletin yanında olduğumuzu söylemek zorundayız bu süreçte."

Salıcı ve Öztrak'ın konuşmalarının ardından toplantı basına kapalı olarak devam etti.