16 Nisan 2024 Salı / 8 Sevval 1445

Emekliye ayrılan öğretmene "şakalı" uğurlama

Emekliye ayrılan öğretmene "şakalı" uğurlama - Bilecik'te lise öğrencileri, 42 yıllık meslek hayatını tamamlayıp emekliye ayrılan öğretmenlerinin, duygularını içeren not kağıtları bıraktıkları aracını streç filmle kapladı - Muhasebe ve finansman öğretmeni Erdoğan Aytan: - "Bana illa 'dışarı çıkmayacaksın' dediler.

13.02.2019 - 11:29
Bir süre sonra çıkınca çok şaşırdım. Hepsini çocuğum gibi seviyorum"

BİLECİK (AA) - Bilecik'te, Yavuz Selim Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri, 42 yıllık meslek hayatını bitirerek emekliye ayrılan öğretmenlerini, yaptıkları şakayla uğurladı.

Okulun 12/A sınıfı öğrencileri, muhasebe ve finansman öğretmeni Erdoğan Aytan'dan, emeklilik dilekçesini vermek üzere binaya girdiği sırada, "malzeme alacaklarını" söyleyerek otomobilinin anahtarını istedi.

Aracın ön camı ve kaputuna, öğretmenleriyle ilgili duygu ve düşüncelerini yazdıkları kağıtlar yapıştıran gençler, daha sonra otomobili streç filmle kapladı. Bir süre sonra okuldan çıkan Aytan, bu sürpriz karşısında duygulandı. Öğrenciler tarafından omuzlara alınan Aytan, daha sonra gençlerle hatıra fotoğrafı çektirdi.

Erdoğan Aytan, okulda 1979 yılının mart ayında göreve başladığını söyledi.

O tarihten bu yana pek çok müdür değiştiğini, yüzlerce öğretmen arkadaşıyla çalıştığını belirten Aytan, "Ben hep demirbaş kaldım. Benim de 40 yılım bu okulda geçti." dedi.

Öğrencilerinin, otomobilinin anahtarını isteyince bir şeyler hissettiğini ama anlam veremediğini vurgulayan Aytan, şöyle devam etti:

"Bana illa 'Dışarı çıkmayacaksın' dediler. Bir süre sonra çıkınca çok şaşırdım. Hepsini çocuğum gibi seviyorum. Arabamın üstüne yazdıkları yazıların hepsini daha okuyamadım. Bundan sonra artık ikinci baharımızı, emekliliğimizi yaşayacağız. Ben zaten hayatla barışık bir insanım. Bu yaşıma bakmayın, çocuklarla arkadaş gibiyim. Onlar benim hem çocuğum hem kardeşim, her şeyim." diye konuştu.

- "Unutulmaz bir hatıra olarak kalacağından eminiz"

12/A sınıfı öğrencilerinden Mücahit Turgut da sürprizi nasıl hazırladıklarını anlattı.

Arkadaşlarıyla konuşurken streç film fikrinin ortaya çıktığını aktaran Turgut, "Unutulmaz bir hatıra olarak kalacağından eminiz." değerlendirmesinde bulundu.

Aynı sınıfın öğrencilerinden Talip Çetin ise Aytan'dan 3 yıl ders aldıklarını belirterek, "9. sınıfı, bölüm seçemediğimiz için Erdoğan Hocam ile ayrı okuduk. 3 yıldan beri beraberiz, sağ olsun bize bir ağabey, bir baba gibi oldu. Arabasına, 'Emeklilik yaşınız kutlu olsun', 'Bu saatten sonra paranızı bol bol harcayın' gibi sözler yazdık." diye konuştu.

Muhabir : Harun Kaymaz
Yayınlayan : Selma Bıyıklı Adabaş