28 Mart 2024 Perşembe / 19 Ramazan 1445

GÜNCELLEME - Karabük merkezli FETÖ/PDY operasyonu

GÜNCELLEME - Karabük merkezli FETÖ/PDY operasyonu - Karabük merkezli 4 ilde düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 4 kişi serbest bırakıldı ADLİ SÜREÇ EKLENDİKARABÜK (AA) - Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik Karabük merkezli Muğla, Kocaeli ve Kütahya'da düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 4 şüpheli salıverildi.

10.01.2019 - 18:07

Emniyetteki işlemleri tamamlanan şüpheliler, Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesinde sağlık kontrolünden geçirildi.

Güvenlik önlemleri altında Karabük Adliyesine getirilen şüpheliler, savcılık sorgularının ardından mahkemeye sevk edildi.

Şüphelilerden E.B, adli kontrol şartı ve yurt dışı çıkış yasağı, F.D, F.A. ve Ö.K. ise yurt dışı çıkış yasağıyla serbest kaldı.

Karabük Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında, örgütün mahrem askeri yapılanmasına mensup oldukları, ankesörlü telefonlardan ardışık olarak arandıkları iddiasıyla 3 muvazzaf asker ile askeri okuldan ilişiği kesilen bir şüpheli hakkında yakalama kararı çıkarılmış, İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele ile İstihbarat şubeleri ekiplerince dün Karabük merkezli 4 ilde yapılan eş zamanlı operasyonda, E.B. (22), F.D. (25), F.A. (25) ve Ö.K. (25) gözaltına alınmıştı.


Muhabir : Ahmet Özler
Yayınlayan : Cemal Coşkun