29 Mart 2024 Cuma / 20 Ramazan 1445

Hakkari Valisi Toprak'a halaylı veda gecesi

Hakkari Valisi Toprak'a halaylı veda gecesi - Hakkari Valiliğinden Konya Valiliğine atanan Cüneyit Orhan Toprak, veda gecesinde Hakkarililerle kol kola girerek halay çekti - Vali Toprak: - "Herkes Hakkari'de hizmet olsun istiyor.

31.10.2018 - 02:15
Biz de onun için çalışıyoruz. Benim buradaki bütün çalışma arkadaşlarım da onu istiyor; Hakkari'mize ve halkımıza hizmet etmek" - "Allah'a şükürler olsun ki kepenklerin zorla kapatılmadığı, polis araçlarına, kamu araçlarına taş atmak yerine çocuklarımızın el salladıkları, sevgi ile selam durdukları bir döneme geldik"

HAKKARİ (AA) - Hakkari Valiliğinden Konya Valiliğine atanan Cüneyit Orhan Toprak, kendisi için düzenlenen veda gecesinde Hakkarililerle kol kola girerek halay çekti.

Valilik tarafından düğün salonunda yapılan programda Vali Toprak ile yöresel kıyafet giyen eşi Dr. Funda Toprak, masaları gezerek davetlilerle yakından ilgilendi.

Toprak, veda gecesinde yaptığı konuşmada, 7 Haziran 2016'da göreve başladığı Hakkari'den ayrılmanın üzüntü ve burukluğunu yaşadığını söyledi.

Hakkari'de çok güzel anılarının geçtiğini belirten Toprak, şöyle devam etti:

"Gerçekten kolay bir veda değil. Burada çok güzel dostluklarımız oldu. Karşılıklı sevgi, saygı içerisinde çok ciddi dostluklarımız oluştu. Çok güzel anılarımız geçti. Benim için kolay bir ayrılık değil. Sizin sıcak sevginiz, bu dağlar, bu coğrafya, dünyada eşi benzeri olmayan manzaralar bizi ailece öyle bir sarmış ki gerçekten buradan nasıl ayrılacağız diye düşünüyoruz. Burada 2,5 yıl görev yaptım. Bizi üzecek, kıracak, sukutuhayale uğratacak hiçbir meseleye rastlamadım. Allah razı olsun hepinizden. Ben size bir adım gelsem siz bize beş adım geldiniz. Hangi konuda 'desteğinizi istiyorum' desem, toplu olarak hepinizi yanımda gördüm. Devlete, bayrağımıza hürmetinizi gördüm. Bizim burada yerleştirmek istediğimiz huzur ortamına katkınızı gördüm net olarak."

- "Herkes Hakkari'nin selametini istiyor"

Toprak, herkesin Hakkari'nin selametini, Hakkari'de hizmetler yapılmasını istediğini vurguladı.

Kendilerinin de bunun için çalıştığını dile getiren Toprak, ildeki bütün çalışma arkadaşlarının da Hakkari'ye ve halkına hizmet etmek istediğini belirtti.

Toprak, "Sizler de kendi beldenizde, köyünüzde veya mahallenizde o amaç için çalışıyorsunuz. Hepsi bir araya gelince de Allah'a şükürler olsun ki kepenklerin zorla kapatılmadığı, polis araçlarına, kamu araçlarına taş atmak yerine çocuklarımızın el salladıkları, sevgi ile selam durdukları bir döneme geldik. Bundan vatandaşımız, esnafımız, bizler, güvenlik kuvvetleri, muhtarlarımız memnun. Öyle olunca da Hakkari mükemmel bir şehir haline geliyor." ifadelerini kullandı.

Vali Cüneyit Orhan Toprak, huzur ortamının sağlanmasında büyük katkıları olan güvenlik güçlerine teşekkür etti.

- "Aynı moral ve motivasyonla devam ediyoruz"

Toprak'a yeni görev yerinde başarılar dileyen Yüksekova 3. Tümen Komutanı Tümgeneral Metin Tokel ise şöyle konuştu:

"Her şeyin başı sağlık ama sağlığın bile yaşanabilmesi için bir yerde güven ve huzur ortamının olması gerekmektedir. Bizler asker, polis, jandarma ve güvenlik korucularımızla beraber sizin liderliğinizde, bize sağladığınız huzur ortamında bunu zirvede yaşayarak moral ve motivasyonla beraber iki yıldan fazla süredir beraber yürüttüğümüz hem teröristle mücadele faaliyetlerinde hem de birçok faaliyette başarıyla üstesinden geldik ve aynı moral ve motivasyonda devam ediyoruz. Devletimizin hakikaten bir uyum içerisinde çalışması özellikle böyle hassas yerlerde çok daha büyük önem kazanmaktadır. Bizler bunun zirvesini hakikaten samimiyetle söylüyorum sizinle beraber yaşadık."

Hakkari Belediyesi Kültür ve Sanat Merkezi erbane topluluğu gösterisinin ardından sahneye çıkan sanatçılar Türkçe ve Kürtçe şarkılar seslendirdi.

Vali Toprak, eşi Funda Toprak, Yüksekova 3. Tümen Komutanı Tümgeneral Metin Tokel, Dağ ve Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Muammer Alper ile diğer protokol üyeleri halkla halay çekti. Daha sonra Belediye Başkan Vekili Cüneyt Epcim, Vali Toprak'a fahri hemşehrilik beratı takdim etti.

Ayrıca Vali Toprak, program sonunda davetlilerle hatıra fotoğrafı çektirdi.

Programa, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Balık, Vali Yardımcıları Mustafa Pala ve İdris Koç, İl Emniyet Müdürü Süleyman Suvat Dilberoğlu, İl Jandarma Komutan Vekili Albay Yavuz Öztürk, Durankaya belde Belediye Başkanı Fatih Keskin, kurum müdürleri, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, kanat önderleri, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.