19 Nisan 2024 Cuma / 11 Sevval 1445

"Kentimizde şarbon hastalığına rastlanmamıştır"

"Kentimizde şarbon hastalığına rastlanmamıştır" - Kırklareli Valisi Osman Bilgin: - "Kurban Bayramı'ndan sonra et kesen veya etle temasta bulunan 40'a yakın vatandaşımız hastaneye başvurdu.

3.09.2018 - 17:51
Ancak bununla ilgili yapılan tetkiklerde herhangi gibi bir şarbon tespitine rastlanmamıştır"

KIRKLARELİ (AA) - Kırklareli Valisi Osman Bilgin, "Kurban Bayramı'ndan sonra et kesen veya etle temasta bulunan 40'a yakın vatandaşımız hastaneye başvurdu. Ancak bununla ilgili yapılan tetkiklerde herhangi gibi bir şarbon tespitine rastlanmamıştır." dedi.

Vali Bilgin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yaklaşık 15 gün önce Kurban Bayramı'nın idrak edildiğini anımsatarak, bayramdan sonra bazı vatandaşların çeşitli şikayetlerle hastanelere başvurduğunu söyledi.

Hastaneye başvuran vatandaşların tamamının tedavilere cevap verdiğini belirten Bilgin, söz konusu hastalıkla ilgili farklı sıkıntılar olmaması nedeniyle etlerden aldıkları numuneleri laboratuvarlara gönderdiklerini anlattı.

Et numuneleri ile ilgili herhangi olumlu veya olumsuz bir sonuca sahip olmadıklarını dile getiren Vali Bilgin, şöyle devam etti:

"Kurban Bayramı'ndan sonra et kesen veya etle temasta bulunan 40'a yakın vatandaşımız hastaneye başvurdu. Ancak bununla ilgili yapılan tetkiklerde herhangi gibi bir şarbon tespitine rastlanmamıştır. Ancak bu hastalıkların iyileştiğini gördük. Şarbon hastalığı olması durumunda bu iyileşmelerin olamayacağı ve yaraların artacağı söz konusuydu. İlimiz için böyle bir tehlike söz konusu değil. Vatandaşlarımız bu konuda rahat olabilir. Et numuneleri de geldiğinde biz basın mensupları kanalıyla tüm vatandaşlarımızı bilgilendireceğiz. Zaten böyle bir şey olsa devlet olarak biz gereğini yaparız. Kentimizde şarbon hastalığına rastlanmamıştır."

Sosyal medyada yer alan "Kırklareli'nde şarbon", "Vatandaşlar hastanelik oldu" gibi söylentilerin asılsız olduğunu vurgulayan Vali Bilgin, "Bunlar tamamen dedikodu şeklinde bilgilerdir. Bunun dışında yapılan açıklamalara lütfen itibar etmeyin. Toplumumuzu yanıltıcı ve kamuoyunu yönlendirmeye yönelik açıklamalardır bunlar." değerlendirmesinde bulundu.