23 Nisan 2024 Salı / 15 Sevval 1445

Kilis'te "Mülteci hakları çalıştayı"

Kilis'te "Mülteci hakları çalıştayı" KİLİS (AA) - Kilis'te, UNCHR Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği (BMMYK) ve belediye iş birliğiyle muhtarlara yönelik "Mülteci hakları çalıştayı" düzenlendi.

4.10.2018 - 13:19

UNCHR Statü Belirleme Müdürü Akif Atlı, Kilis Belediyesi Ali Duyar Kadın Meslek Zenginleştirme Merkezi Konferans Salonu'nda düzenlenen çalıştayın açılışında, amaçlarının tespit edilen sorunların çözümüne küçük de olsa katkıda bulunmak olduğunu söyledi.

Türkiye'de yaklaşık 450 personelle çalışmalarını sürdürdüklerini anlatan Atlı, hemen hemen her bölgede ofislerinin olduğunu belirterek, "Sizi temin ederim, her bir muhtar bizim bütün organizasyonumuz kadar mültecilere yardım ediyor. Biz buna müşahidiz." dedi.

Akif Atlı, BMMYK'nin dünyanın her yerinde kamu idaresiyle birlikte mülteci sorunlarının çözümüne katkıda bulunduğunu belirterek, Türkiye'de devletin, milleti ve bütün kurumlarıyla etkin şekilde çalışarak mülteci meselesini çok iyi yönettiğini vurguladı.

Konuşmaların ardından çalıştayda, uluslararası koruma ve Türkiye'deki mültecilerin hak ve yükümlülükleri, kamu kurum ve kuruluşlarınca mültecilere yönelik sağlanan hizmetler, Türkiye'deki mülteci sayısı, mültecilerin bulundukları bölgeye olumlu veya olumsuz etkileri ile yerelde sosyal uyum projeleri, sunumlar eşliğinde anlatıldı.

Programa, İl Göç İdaresi Müdürü Hasan Kahraman, Kilis Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürü Uğur Tuncer ile bazı daire müdürleri ve muhtarlar katıldı.