19 Nisan 2024 Cuma / 11 Sevval 1445

Mardin'de 6 bin sokak hayvanı tedavi edildi

Mardin'de 6 bin sokak hayvanı tedavi edildi - Mardin Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Vali Mustafa Yaman: - "Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezinde 6 bin sokak hayvanı tedavi edilerek yaşama tutunmaları sağlandı.

12.02.2019 - 16:39
Yürümede sıkıntı yaşayan hayvanları da yürüteçle özgürlüklerine kavuşturuyoruz"

MARDİN (AA) - İçişleri Bakanlığınca görevlendirme yapılan Mardin Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Vali Mustafa Yaman, Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezinde 6 bin sokak hayvanının tedavi edilerek yaşama tutunmalarının sağlandığını belirterek, "Yürümede sıkıntı yaşayan hayvanları da yürüteçle özgürlüklerine kavuşturuyoruz." dedi.

Kentte hayvan barınağı olarak hizmet verirken yapılan görevlendirmenin ardından Büyükşehir Belediyesince kapasitesi ve donanımı artırılarak bünyesinde hayvan hastanesi bulunan Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi'ne dönüştürülen merkez hayvanlara umut oldu.

Kaza geçiren, kötü muameleye uğrayan ve doğuştan engelli hayvanların tedavi ile yaşama tutunmalarının sağlandığı merkezde yaklaşık 2 yılda 6 bin sokak hayvanına hizmet sunuldu.

Tedavinin ardından iyileşen sokak hayvanları doğaya salınırken, engelli ya da yavru olması gibi nedenlerle doğaya bırakılamayacak hayvanlar ise barınakta misafir edilerek, tüm ihtiyaçları karşılanıyor.

Barınakta bulunan ve son teknoloji ile donatılan hayvan hastanesinde ise tüm müdahaleler yapılıyor. Burada müdahalesi yapılamayan nadir vakalar belediye imkanlarıyla İstanbul, Ankara, İzmir ve Almanya'ya gönderilerek tedavi edilmeleri sağlanıyor.

Barınakta yeni yuva ile yeşillendirme ve alan genişletme çalışmaları devam ediyor.

- "Onları mutlu etmek bizi de mutlu ediyor"

Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Yaman merkezi ziyaret ederek, çalışmalarla ilgili bilgi aldı.

Yaman, yaptığı açıklamada, atıl durumdaki hayvan barınağını Türkiye'de örnek gösterilecek seviyeye taşıdıklarını belirtti.

"Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezinde 6 bin sokak hayvanı tedavi edilerek yaşama tutunmaları sağlandı. Yürümede sıkıntı yaşayan hayvanları da yürüteçle özgürlüklerine kavuşturuyoruz." diyen Yaman, felç olan sokak hayvanları için her boyda yürüteçler temin ettiklerini dile getirdi.

Yaman, yürüteç yardımıyla akranları gibi yaşamlarını sürdüren hayvanların mutluluğunun yüzlerine yansıdığını anlatarak, "Onları mutlu etmek bizi de mutlu ediyor." diye konuştu.



Muhabir : Osman Öksüz
Yayınlayan : Seval Güler