28 Mart 2024 Perşembe / 19 Ramazan 1445

Marmara X-Trial Off-Road Kupası

Marmara X-Trial Off-Road Kupası - Kupanın 2.

2.09.2018 - 20:53
ayak yarışları, Sakarya'nın Sapanca ilçesinde ikinci gün yarışlarının ardından tamamlandı

SAKARYA (AA) - Marmara X-Trial Off-Road Kupası'nın 2. ayak yarışları, Sakarya'nın Sapanca ilçesinde yapıldı.

Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu (TOSFED) faaliyet takviminde yer alan, Sapanca Belediyesi sponsorluğunda Sapanca Doğayı Koruma Off Road ve Turizm Derneği (SOFFDER) tarafından düzenlenen şampiyona, 1200 rakımlı Soğucak Yaylası'nda ikinci gün yarışlarının ardından tamamlandı.

Zorlu parkurda yarışan sporcuların kıyasıya mücadele ettiği organizasyonda, yardımcı pilotlar yolda kalan araçlarının engelleri aşabilmesi için zamanla yarıştı.

Sapanca Belediye Başkanı Aydın Yılmazer, gazetecilere yaptığı açıklamada, yarışmaya katılan sporculara teşekkür etti.

Sapanca'nın festival ve fuar gibi etkinliklerle anılan turizm ilçesi olduğunu dile getiren Yılmazer, "Türkiye'nin her köşesinden gelen yarışmacılarımız var. Engebeli arazide, doğal ortamda, doğaya zarar vermeden parkuru oluşturduk. Yarışları kazasız problemsiz bir şekilde tamamladık. Binlerce insanımız Soğucak Yaylası'na gelip yarışları izlemesi bizleri mutlu ediyor." ifadelerini kullandı.

Sapanca Otomobil Sporları Kulübü Başkanı Tolga Feyyaz Çömlekçioğlu da bu yıl Soğucak Yaylası'nda çok farklı bir organizasyona eşlik ettiklerini belirtti.

Yarışlar sonunda extreme kategorisinde birinci Adnan Ofluoğlu-Şenol Coşkun, ikinci Umut Uyar-Gökhan Yalçın, üçüncü Musa Ceylan-Muharrem Ekebil oldu.

Prototip kategorisinde ise birinciliği Emirhan Kutlu-Uğur Demirci, ikinciliği Ali Fuat Bilgin-Ali Fuat Demirdi, üçüncülüğü de Melis Aksöz-Burak Karabulut elde etti.

Yarışmada şampiyonanın tek kadın pilotu Melis Aksöz'e plaket takdim edildi.

Dereceye giren sporculara ödülleri Sapanca Belediye Başkanı Aydın Yılmazer tarafından takdim edildi.