29 Mart 2024 Cuma / 20 Ramazan 1445

Osmaniye Belediyesi 3. Kitap Fuarı açıldı

Osmaniye Belediyesi 3.

7.12.2018 - 13:58
Kitap Fuarı açıldı

- 10 gün sürecek fuarda 180 yayınevine ait stantlarda kitap, dergi ve süreli yayınlar kitapseverlerle buluşacak, 150'ye yakın yazar kitaplarını imzalayacak.

OSMANİYE (AA) - Osmaniye Belediyesi'nce düzenlenen 3. Kitap Fuarı ziyarete açıldı. 10 gün sürecek fuarda 180 yayınevine ait stantlarda kitaplar sergilenecek, 150'ye yakın yazar kitaplarını imzalayacak.

Masal Park miting alanında düzenlenen fuarın açılışına Osmaniye Valisi Ömer Faruk Coşkun, Belediye Başkanı Kadir Kara, Türk Tarih Kurumu Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Güray Kırpık ile davetliler katıldı.

Türk Tarih Kurumu (TTK) Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Güray Kırpık, açılış öncesi yaptığı konuşmada, Türk tarihinde mihenk taşı olan olaylar ve kahramanlar olduğunu söyledi.

Bunlardan ilkinin Orta Asya'dan Anadolu'ya geçiş sırasında verilen en önemli savaş olan 1071 Malazgirt Muhaberesi olduğunu ve bu savaşın dünyanı değiştirecek sonuçlar getirdiğini dile getiren Kırpık, bu savaştan sonra dünyanın kilit noktası sayılacak bir coğrafyanın kapılarının Türklere açıldığını kaydetti.

Son yıllarda Türk tarihine ve tarihin kazandırdığı kahramanlara yönelik iftira ve propaganda çalışmalarının yoğunlaştığını vurgulayan Kırpık, "Örneğin 'Malazgirt Savaşı yoktur.' diye elimizdeki binlerce belgeye rağmen kitaplar, makaleler yazıldı. Bir diğer örnek, 'Fatih Sultan Mehmet Hristiyan'dır.' diye yazılar yazıldı, basın açıklamaları televizyon programları yapıldı. Binlerce belge ve şehit olan on binlerce askerimize rağmen bunlar yazıldı. Tarih bilimine rağmen bunlar yapıldı. Bunlara karşı TTK olarak mücadelemizi sürdürüyoruz ve elimizdeki bütün belgelerle sahadayız." diye konuştu.

Belediye Başkanı Kadir Kara ise belediyelerin görevinin kentlerin alt ve üst yapılarını yapmaktan ibaret olmadığını dile getirerek, "Belediyelerin, şehrinin geleceğine de hizmet vermekle ilgili bir mükellefiyeti var. Bütün illerimizde çok önem verilen kitap fuarları açılıyor. Yayın kuruluşları fuarların oluşmasına destek veriyorlar. Yazarları, kitapları insanlarımızla buluşturuyorlar. Okumayan insan bilemez, bilmeyen insan anlayamaz, anlamayan insan duyduklarına inanır ve onları gerçek gibi başkalarına anlatır. Ama okuyan insan anlar, bilir ve toplum içinde sözü anlaşılan, sözüne değer verilen insan haline gelir" ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından protokol üyelerinin kurdele kesimiyle fuar ziyarete açıldı. Toplam 2 bin 400 metrekare kapalı alan üzerine kurulan fuar 10 gün boyunca kitapseverleri ağırlayacak.


Muhabir : Muzaffer Çağlıyaner
Yayınlayan : Kamuran Akkuş