20 Nisan 2024 Cumartesi / 12 Sevval 1445

Sakarya'dan Suriye'ye 256. yardım tırı uğurlandı

Sakarya'dan Suriye'ye 256.

19.10.2018 - 09:43
yardım tırı uğurlandı

- Sakarya İHH İnsani Yardım Derneği Müdürü Engin Sezer: - "Un, yatak, ayakkabı ve kıyafetten oluşan bir tır insani yardım malzemesini yola çıkaran Sakarya İHH ekipleri, savaş başladığından bu yana toplamda 256 tır insani yardım malzemesini Suriye'ye ulaştırdı"

SAKARYA (AA) - Sakarya İHH İnsani Yardım Derneği'nce 2011'den bu yana Suriye'ye 256 tır insani yardım malzemesi gönderildi.

Suriye'de yaşayan ihtiyaç sahipleri için toplanan un, ekmek, yatak, ayakkabı ve kıyafet gibi insani yardım malzemelerinden oluşan tır dualarla bölgeye uğurlandı.

Dernek Müdürü Engin Sezer, yaptığı yazılı açıklamada, Suriye'deki mazlumlar için insani yardım çalışmalarına devam ettiklerini bildirdi.

Suriye'deki savaşın, vahim bir insani krize sebep olduğunu, kimyasal silah ve bombaların hiç çekinmeden kullanıldığını vurgulayan Sezer, "Kadim şehirler yerle bir edildi, 500 binden fazla insan hayatını kaybetti. 5 milyondan fazla insan başka ülkelere sığındı. Halen 13,5 milyon kişi insani yardıma ihtiyaç duyuyor. 2,8 milyon kişi savaştan dolayı engelli olarak yaşıyor." ifadelerini kullandı.

Bugüne kadar İHH Reyhanlı ve Kilis fırınlarında Suriyeli mülteciler için 135 milyon ekmek üretildiğini bildiren Sezer, şunları kaydetti:

"Ayrıca, Suriye'deki fırınlara İHH tarafından 100 bin tondan fazla un yardımı yapıldı. Mülteciler için ekmek üreten fırınların un ihtiyacının karşılanması için son zamanlarda daha fazla desteğe ihtiyacımız var. Un kampanyamıza destek olmak isteyen hayırseverler tarihi Orhan Gazi Camisi yanındaki İHH Bağış Kabul Merkezi'ne gelerek makbuz karşılığı, internet ya da banka aracılığıyla hesap numaralarımıza 'Suriye Un' açıklaması ile yardımda bulunabilirler. Un, yatak, ayakkabı ve kıyafetten oluşan bir tır insani yardım malzemesini yola çıkaran Sakarya İHH ekipleri, savaş başladığından bu yana toplamda 256 tır insani yardım malzemesini Suriye'ye ulaştırdı."