19 Mart 2024 Salı / 10 Ramazan 1445

Savaşın acısını kaybettikleri uzuvları unutturmuyor

Savaşın acısını kaybettikleri uzuvları unutturmuyor - Suriye'de kimi keskin nişancı atışı, kimi savaş uçakları tarafından atılan bombalar sonucu görme yetisini, el ve bacaklarını kaybeden aralarında çocukların da olduğu 12 Suriyeli, sığındıkları Reyhanlı ilçesinde yaşadıkları kötü günleri unutamıyorlar - Varil bombası atılmasıyla sağ bacağını kaybeden Abdulkerim El Mutip: - "Evimin yanına varil bombası atıldı, kendime geldiğimde bir sağlık merkezindeydim.

3.11.2018 - 11:33
Toparlanmam uzun sürdü. 3 yıl önce yaşadığım olay benim hayatımı tamamen değiştirdi. Uzvumu kaybettim ama şükürler olsun ailem ve ben hayattayız"

HATAY (AA) - CEM GENCO - Ülkelerindeki iç savaşta kimi keskin nişancı atışı, kimi savaş uçakları tarafından atılan bombalar sonucu görme yetisini, el ve bacaklarını kaybeden aralarında çocukların da olduğu 12 Suriyelinin hikayesi yürek burkuyor.

İç savaşta uzuvlarını kaybeden ve Reyhanlı'ya sığınan Suriyeliler, hayırseverler tarafından açılan El Vefa Yardımlaşma ve Kalkınma Derneği Yaşam Merkezi'nde yaşamlarını sürdürüyor.

El, bacak ya da gözlerini kaybetmenin üzüntüsünü yaşayan aralarında çocuklarında olduğu 12 Suriyeli, günlerinin büyük bölümünü bir arada geçiriyor.

Barınma ve yemek ihtiyaçları karşılanan Suriyeliler, aileleriyle kaldıkları yaşam merkezinde bir gün Suriye'ye geri dönmenin hayalini kuruyor.

Varil bombası sonucu sağ bacağını kaybeden iki çocuk babası Abdulkerim el Mutip, AA muhabirine yaptığı açıklamada, saldırı sonrasında hayatının altüst olduğunu söyledi.

Hama kentinde 3 yıl önce Esed rejiminin savaş uçakları tarafından atılan varil bombalarının evlerine isabet alması sonucu ağır yaralandığını anlatan Mutip, ''Evimin yanına varil bombası atıldı, kendime geldiğimde bir sağlık merkezindeydim. Toparlanmam uzun sürdü. 3 yıl önce yaşadığım olay benim hayatımı tamamen değiştirdi. Uzvumu kaybettim ama şükürler olsun ailem ve ben hayattayız. Hayırseverlerin açtığı bu merkezde yaşamımıza devam ediyoruz. Ailem yanımda, ülkemizde her şeyin düzelmesini ve savaşın bitmesini ümit ediyoruz. Bizlere kapılarını açtıkları için Türkiye'ye çok teşekkür ederiz.'' diye konuştu.

- "Savaş mağdurlarının yanındayız"

Bombalı saldırıda bir yıl önce sağ bacağını kaybeden 32 yaşındaki Hatim Halil, savaşın acısını, kaybettiği uzvunda yaşadığını dile getirdi.

Yakınlarını savaşta kaybettiğini anlatan Halil, "Saldırı sonrasında oldukça zor günler yaşadım, 3 kez ameliyat odum ama bacağım artık yok. Reyhanlı'ya acılarımı dindirmek için geldim. Ailem yanımda çok şükür, hayatıma bundan sonra zorda olsa devam etmenin mücadelesini veriyorum.'' dedi.

Merkezin sorumlusu Ebu Musa da savaş mağdurlarının yanında olmaya devam edeceğini belirtti.

Suriye'den 6 yıl önce Reyhanlı'ya geldiğini aktaran Musa, ''Burada Suriyeli kardeşlerimin dertleriyle dertlenmeyi amaç edindim. Onların savaşla engelli kalan bedenlerine biraz olsun merhem olmak beni mutlu ediyor. Burada, Suriye'deki olaylarda el, bacak ve gözlerini kaybeden Suriyeli kardeşlerimize kol kanat geriyoruz. Barınma ve yemek ihtiyaçları karşılanıyor. Bu insanların yarasını daha fazla sarmak için hayırseverlerden destek bekliyoruz." ifadesini kullandı.