29 Mart 2024 Cuma / 20 Ramazan 1445

Şehit korucunun ailesinin acısı ilk günkü gibi taze

Şehit korucunun ailesinin acısı ilk günkü gibi taze - Şırnak'ın Uludere ilçesinde geçen yıl evinin önünde katledilen güvenlik korucusu Mehmet Paksoy’un yakınlarının acısı tazeliğini koruyor - Eşi Zeynep Paksoy: - "Bir şekilde zaman geçiyor ama içimiz yanıyor.

31.08.2018 - 11:01
Onu unutmak imkansız, bunu yaşamayan bilmez" - Oğlu Abdulkerim Paksoy: - "Ben de onun yolunda vatanım için seve seve canımı vermeye hazırım"

ŞIRNAK (AA) - EKREM PAYAN - Şırnak'ın Uludere ilçesinde geçen yıl PKK'lı teröristlerce evinin önünde düzenlenen silahlı saldırıda şehit düşen güvenlik korucusu Mehmet Paksoy’un yakınlarının acısı dinmiyor.

Teröristlerin hain saldırısı sonucu geçen yıl şehit düşen Paksoy, geride gözü yaşlı eş ve 7 yetim bıraktı.

Paksoy'un ağabeyi Adil Paksoy, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kardeşinin vatanını çok sevdiğini belirterek şöyle devam etti:

"Vatanını canı pahasına seven birisiydi ki onun için canını verdi. Sadece terör örgütünün düşmanıydı, örgüt de onu düşmanı gördüğü için evinin önünde katlettiler. Bayram arifesinde bu kalleşliği terör örgütünden başka kim yapar? Mehmet Paksoy örgüt için büyük bir tehditti. Herekol, Cudi, Gabar, Kato her yere gitmiş ve örgüte aman vermemişti. Bunu bildikleri için kalleşçe arkasından vurdular. Türkiye Cumhuriyeti'nin başı sağ olsun. Allah onun ve bütün şehitlerin mekanını cennet eylesin."

- "Kaderinde şehit olmak varmış"

Paksoy'un eşi Zeynep Paksoy, PKK'lı teröristlerin 7 çocuğunu bayram arifesinde yetim bıraktığını vurguladı. Aradan geçen bir yılda acılarının tazeliğini koruduğunu aktaran Paksoy, "Demek ki kaderinde o gün şehit olmak varmış. Bir şekilde zaman geçiyor ama içimiz yanıyor. Onu unutmak imkansız, bunu yaşamayan bilmez. Bu yapanlar da aynı acıyı yaşasın." dedi.

Babasının katledilişine tanık olduğunu anlatan oğlu Abdulkerim Paksoy (25) ise olayın etkisinden aylarca kurtulamadığını dile getirdi. Babasını bayram arifesinde kaybettiklerine işaret eden Paksoy, şunları söyledi:

"Şehadeti çok mübarek zamanlara denk geldi, bu kimseye kolay kolay nasip olmaz. Ben de onun yolunda vatanım için seve seve canımı vermeye hazırım. İki bayramı babasız geçirmek tarif edilmez acılar yaşatıyor. Elini öpecek baba arıyorsun, bunu ne kadar anlatsam da yetersiz ve tarifsiz kalır. Bunu yapan kişi veya kişiler er geç cezasını bulacaktır. Vatan sağ olsun. Devlet hep yanımızda oldu. Bu vatanın en başında duran Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere bütün yetkililerine teşekkür ediyoruz."

- Babası için yazdığı şiiri mezarda okudu

Paksoy'un yakınları, sık sık şehit güvenlik korucusu Mehmet Paksoy’un mezarını ziyaret ediyor.

Kızı 22 yaşındaki Evin Paksoy, babasına yazdığı şiiri mezarlıkta okurken aile bireyleri duygulandı. Evin Paksoy, yaşadıkları acının tarifinin olmadığını belirterek babasının şehit edilmesiyle her şeyin yarım kaldığını, hiçbir şeyden zevk alamadıklarını kaydetti.