19 Nisan 2024 Cuma / 11 Sevval 1445

Şırnak'ta doğal afet tatbikatı

Şırnak'ta doğal afet tatbikatı - Tatbikatta, senaryo gereği selde boğulma tehlikesi geçiren vatandaşa müdahale edildi, kaza yapan araçtaki yaralılar kurtarıldı - İl Sağlık Müdür Vekili Dr.

26.10.2018 - 17:18
Esra Şahin: - "Kış mevsiminin gelmesiyle bölgemizde yaşanacak doğal afetlerle ilgili eğitimlerimizi hızlandırdık. 44 olan UMKE ekibimizi 65'e çıkardık

ŞIRNAK (AA) - Şırnak İl Sağlık Müdürlüğü tarafından doğal afetlere yönelik tatbikat yapıldı.

Uludere Caddesi'ndeki araç sahasında yapılan tatbikata, AFAD, UMKE, 112 Acil Servis ve itfaiye ekipleri katıldı.

Tatbikatta senaryo gereği, selde boğulma tehlikesi geçiren vatandaşa müdahale edildi, kaza yapan araçtaki yaralılar kurtarıldı.

İl Sağlık Müdür Vekili Dr. Esra Şahin, yaptığı açıklamada, tatbikatta 4 timden oluşan 65 kişinin görev aldığını söyledi.

Ekiplerin gerçeği aratmayan bir tatbikat gerçekleştirdiğini ifade eden Şahin, olaylara daha sağlıklı müdahale edebilmek amacıyla bu çalışmayı yaptıklarını belirtti.

UMKE'nin 22-26 Ekim'de gerçekleştirdiği eğitime katılan 24 kişinin de tatbikatta yer aldığını dile getiren Şahin, "Kış mevsiminin gelmesiyle bölgemizde oluşabilecek sel, heyelan, trafik kazası ve diğer doğal afetlerle ilgili eğitimlerimizi hızlandırdık. 44 olan UMKE ekibimizi 65'e çıkarttık." dedi.

UMKE tarafından gerçekleştirilen eğitimlerde toplu yaralanmalar, trafik kazaları, temel kampçılık, olağanüstü durumlarda hayatı idame konularında bilgilendirme yapıldığını aktaran Şahin, eğitimini başarıyla tamamlayan 24 kişiye sertifikalarının verileceğini söyledi.

Şahin, afetlerde ve acil durumlarda her zaman hazırlıklı olmak istediklerini belirterek, bu kapsamda ekip sayısını yükseltmek istediklerini sözlerine ekledi.