29 Mart 2024 Cuma / 20 Ramazan 1445

Trabzon'da 8 kilometrelik bisiklet yolu açıldı

Trabzon'da 8 kilometrelik bisiklet yolu açıldı - TBMM Çevre Komisyonu Başkanı Muhammet Balta: - "Gençlerimiz bisikletle beraber zamanını geçirecek, spor yapacak.

3.11.2018 - 17:47
Esasında bu sağlığa da hizmet edecektir"

TRABZON (AA) - TBMM Çevre Komisyonu Başkanı Muhammet Balta, "Gençlerimiz bisikletle beraber zamanını geçirecek, spor yapacak. Esasında bu sağlığa da hizmet edecektir." dedi.

Balta, Trabzon Büyükşehir Belediyesi tarafından Beşirli sahilinde yapılan 8 kilometrelik bisiklet yolunun açılışında yaptığı konuşmada, güzel bir projenin Trabzon'a kazandırılmasından dolayı mutluluk duyduğunu söyledi.

Bisiklet ve yürüyüş yolunun önemine dikkati çeken Balta, "Gençlerimiz bisikletle beraber zamanını geçirecek, spor yapacak. Esasında bu sağlığa da hizmet edecektir. Gençlerimiz hem yürüyecek hem pedal çevirecek hem de sağlık açısından kendilerine hizmet yapmış olacak. Kötü alışkanlıklardan ziyade burada kaynaşacak, arkadaşlıklar elde edecekler." diye konuştu.

Yapılan hizmetin çok önemli olduğunu vurgulayan Balta, "AK belediyeciliğin mimarı Sayın Cumhurbaşkanımızın 1994 yılında İstanbul'da başlattığı belediyecilik hizmetlerinin bir tanesi, yürüyüş yolları, bisiklet yolları... Çevreyi temizleyip aynı zamanda temiz çevrede, temiz şekilde spor yapan, spor alanları oluşturan bir zihniyetin temsilcisinin burada bu hizmeti açtığını görüyoruz." ifadesini kullandı.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığının 100 günlük icraat programına değinen Balta, ilçe belediyelerinin bu uğurda yapılan projelerine bakanlığın da destek vereceğini anlattı.

AK Parti Trabzon Milletvekili Bahar Ayvazoğlu da kentin 4 bin yıllık kadim bir medeniyete sahip olduğuna işaret ederek, "Bisiklet kısa vadede en modern, aynı zamanda çevre dostu ulaşım araçlarından biri. İnşallah şehrimizde bisiklet kullanımı ve çevreye verilen önemin artmasını diliyorum." değerlendirmesinde bulundu.

- "Sahilimizdeki 60 bisiklet vatandaşımızın hizmetinde"

Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu da Trabzon'un sanatın, kültürün ve sporun şehri olduğunu dile getirdi.

Gençlere tavsiyelerde bulunan Gümrükçüoğlu, "Sağlıklı yaşam için yürüyüş yolunu kullandıkları gibi 4 kilometre doğuya, 4 kilometre batıya doğru uluslararası standartlarda yapılmış bisiklet yolunu da kullanma alışkanlıklarını edinmelerini tavsiye ediyorum. Beşirli sahilimizdeki 60 bisiklet vatandaşımızın hizmetinde olacaktır." dedi.

AK Parti İl Başkanı Haydar Revi ile AK Parti Ortahisar İlçe Başkanı Temel Altunbaş'ın da katıldığı program, katılımcıların açılış kurdelesini kesmesinin ardından bisiklet turuyla son buldu.