18 Nisan 2024 Perşembe / 10 Sevval 1445

"Uluslararası Bir Bilge Bir Ülke" sempozyumu

"Uluslararası Bir Bilge Bir Ülke" sempozyumu - Gümüşhane'de, "Aliya İzzetbegoviç ve Bosna Hersek" temasıyla düzenlenen sempozyum, yurt içi ve yurt dışından 96 akademisyenin katılımıyla başladıGÜMÜŞHANE (AA) - Gümüşhane'de, "Aliya İzzetbegoviç ve Bosna Hersek" temasıyla düzenlenen "Uluslararası Bir Bilge Bir Ülke" sempozyumu, yurt içi ve yurt dışından 96 akademisyenin katılımıyla başladı.

3.10.2018 - 17:44

Gümüşhane Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Bayram Nazır, Gümüşhane Üniversitesinin Gümüşhanevi kampüsündeki kongre merkezinde düzenlenen sempozyumun açılışında, 15 yıl önce ekim ayında vefat eden Aliya İzzetbegoviç'in fikirleri ve mücadelesiyle yüzyılın en büyük tanıklarından biri olduğunu söyledi.

Aliya İzzetbegoviç'in Bosna halkı ve tüm Müslümanlar nezdinde bilge kişiliği ve Batı dünyasının ortasında yok edilmek istenen bir halkın lideri olduğunu belirten Nazır, "Aliya İzzetbegoviç, düşmanları için saygı duyulacak bir rakip, çocukları için mükemmel bir baba ve tarihe tanıklık etmek isteyenler için zorlu bir yaşamdan geriye kalandır. Profesyonel siyasetçi olmadığı halde tarihe, halkına ve insanlığa karşı beslediği derin sorumluluk duygusu Aliya İzzetbegoviç'i, zun bir yürüyüşün öncülüğüne getirmiştir." dedi.

Türkiye'nin yanı sıra Bosna Hersek, Azerbaycan, Kırgızistan, Sırbistan ve Makedonya'dan 30'u yabancı 96 akademisyenin katıldığı sempozyumda üç gün boyunca düzenlenecek oturumlarda 85 bildiri sunulacak.

Öte yandan, aynı kongre merkezinde Bosna-Hersek Dostları Vakfına ait "1992-1995 Kuşatma Altındaki Saraybosna'dan Savaşa ait Fotoğraf Kareleri" adlı fotoğraf sergisi yer alıyor.