29 Mart 2024 Cuma / 20 Ramazan 1445

Uluslararası Kızkalesi Turizm Festivali'ne doğru

Uluslararası Kızkalesi Turizm Festivali'ne doğru - Mersin Büyükşehir Belediyesi ve Erdemli Belediyesi iş birliğiyle bu yıl ulusal olarak 7'ncisi, uluslararası olarak 3'ncüsü düzenlenecek "Kızkalesi Turizm Festivali", 8-9 Eylül'de gerçekleştirilecek - Festivalde konserlerin yanı sıra, yerli ve yabancı halk dansları toplulukları gösteriler sunacak, hentbol ve voleybol turnuvaları yapılacakMERSİN (AA) - Mersin Büyükşehir Belediyesi ve Erdemli Belediyesi iş birliğiyle bu yıl ulusal olarak 7'ncisi, uluslararası olarak 3'ncüsü düzenlenecek "Kızkalesi Turizm Festivali", 8-9 Eylül'de gerçekleştirilecek.

5.09.2018 - 15:36

Mersin Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, kent, Erdemli ilçesi Kızkalesi sahilinde 2 gün sürecek coşkulu bir festivale ev sahipliği yapacak. Festivalde Merve Özbey ve Emre Kaya sahne alacak.

Konserlerin yanı sıra, yerli ve yabancı halk dansı topluluklarının gösteriler sunacağı, hentbol ve voleybol turnuvalarının yapılacağı festivalde, Akdeniz tüm zenginliğiyle dünyaya tanıtılacak.

Turizm konusunda toplumda farkındalık oluşturmak, Mersin'in doğal, tarihi ve kültürel varlıklarını dünyaya tanıtmak, turizm bilinci oluşturmak ve iç turizmi canlandırmak amacıyla düzenlenecek olan festivalde katılımcılar deniz, kum, güneş, spor ve eğlencenin tadını çıkaracak.

- Festival programı

Festivalin birinci gününde Kızkalesi sahilinde plaj hentbol ve volaybol turnuvası, yurt içi ve yurt dışı gösteri grupları ile folklar ekiplerinin gerçekleştireceği kortej yürüyüşü, bando gösterisi, Mersin Büyükşehir Belediyesi ve Letonya Cumhuriyeti Valka Halk Oyunları Ekibi'nin gösterisi ile Mersin Büyükşehir Belediyesi Kent Orkestrası Konseri gerçekleştirilecek.

Ayrıca ilk gün akşam Merve Özbey sevilen şarkılarını yerli ve yabancı turistler için seslendirecek.

İkinci gün ise plaj, hentbol ve voleybol turnuvalarının final karşılaşmaları yapılacak. Ayrıca playboard show, flyboard akşam gösterisi, yüzme yarışları ve ödül törenleri düzenlenecek.

Mersin Büyükşehir Belediyesi ve Letonya Cumhuriyeti Valka Halk Oyunları Ekibi'nin gösteri yapacağı festivalde Mersin Büyükşehir Belediyesi Kent Orkestrası konser verecek. Festival Emre Kaya, konseriyle tamamlanacak.