28 Mart 2024 Perşembe / 19 Ramazan 1445

Vatani görevini yaparken hayatını kaybeden asker için tören

Vatani görevini yaparken hayatını kaybeden asker için tören - Erzincan'da, vatani görevini yaparken rahatsızlanarak kaldırıldığı hastanede ölen Onur Yavuzoğlu'nun naaşı, İstanbul'a gönderildiERZİNCAN (AA) - Erzincan'da, vatani görevini yaparken rahatsızlanan ve kaldırıldığı hastanede yaşamını yitiren er Onur Yavuzoğlu'nun naaşı düzenlenen törenin ardından İstanbul'a gönderildi.

23.10.2018 - 15:38

Bedelli olarak vatani görevini yapmak üzere 6 Ekim Cumartesi günü Erzincan 59. Topçu Eğitim Tugay Komutanlığına teslim olan topçu er Onur Yavuzoğlu (29), 12 Ekim Cuma günü rahatsızlanarak Erzincan Mengücek Gazi Eğitim ve Araştırma Hastanesine götürüldü.

Hastanedeki ilk müdahalenin ardından söz konusu tarihten itibaren yoğun bakım ünitesinde tedavi altına alınan Yavuzoğlu, buradaki tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Er Yavuzoğlu'nun ölümü nedeniyle hastanenin bahçesinde tören düzenlendi.

59. Topçu Eğitim Tugay Komutanı Tuğgeneral Ertuğrul Sağlam, törende yaptığı konuşmada, Yavuzoğlu'nun 6 Ekim 2018'de birliğe katıldığını ifade ederek, "Mehmetçik'imiz 12 Ekim günü geçirdiği rahatsızlık sonucu yoğun bakımda yaşam mücadelesi vermiş, ne yazık ki 22 Ekim günü vefat etmiştir. Türk Silahlı Kuvvetleri adına Mehmetçiğimize Allah'dan rahmet kederli ailesine başsağlığı ve sabırlar diliyorum." dedi.

Yavuzoğlu'nun Türk bayrağına sarılı naaşı daha sonra cenaze nakil aracı ile Erzincan Havalimanına götürülerek toprağa verilmek üzere uçakla İstanbul'a uğurlandı.

Törene, 3. Ordu Kurmay Başkanı ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Ali Ekiyor, Onur Yavuzoğlu'nun babası Kazım Yavuzoğlu ile yakınları da katıldı.

Er Onur Yavuzoğlu'nun ölüm nedeninin yapılacak otopsi sonrası belirleneceği belirtildi.