19 Nisan 2024 Cuma / 11 Sevval 1445

Zonguldak'ta "Uluslararası Dostluk Maçı"

Zonguldak'ta "Uluslararası Dostluk Maçı" - Kilimli ilçesinde bir şirkette çalışan Çinliler ile engelli futbol takımı arasında dostluk maçı oynandıZONGULDAK (AA) - Zonguldak'ın Kilimli ilçesinde, bir şirketin Çinli çalışanlarıyla Çatalağzı Engelliler Derneği Futbol Takımı arasında dostluk maçı yapıldı.

20.10.2018 - 16:53

İlçeye bağlı Çatalağzı beldesinde yaşayan Çinlilerle birlik, beraberlik ve dostluk bağlarını kuvvetlendirmek amacıyla Çatalağzı Engelliler Derneği üyeleri, futbol maçı organize etmeye karar verdi.

Bunun için beldede faaliyet gösteren şirketin yetkilileriyle iletişime geçen üyeler, şirkette çalışan Çinlilerle futbol maçı oynama taleplerini iletti.

Şirketin sponsorluğunda gerçekleştirilen ve Çatalağzı Ümit Saka Stadı'nda oynanan dostluk müsabakası 6-6 beraberlikle sonuçlandı. Bu arada maç öncesi vatandaşlara Türk bayrağı hediye edildi.

- "Engelli kardeşlerimiz bu durumdan çok mutlular"

Dernek Başkanı Özcan Albas, AA muhabirine yaptığı açıklamada, beldede engellilerin spor yapmaları ve sosyal faaliyetlerde bulunmaları için birtakım kurduklarını söyledi.

Değişik gruplarla birçok karşılaşma yaptıklarını belirten Albas, "Firmaya böyle bir talepte bulunduk. Sağ olsunlar kabul ettiler, bizlere yardımcı oldular. Katılımlar yoğun, gerekli destekler verildiğinde bu tür etkinliklerimiz devam edecek." diye konuştu.

Albas, bu tür sosyal faaliyetlerin engellilere moral olduğunu belirterek, şöyle devam etti:

"Sahaya çıkmalarını ve forma giymelerini sağlamak için bu takımları kurduk. Engelli kardeşlerimiz bu durumdan çok mutlular ve farklı bir ortamları oldu. Kendilerine ait takımları ve arkadaş grupları oldu, sosyalleştiler. Takımda oynayanların ailelerinin de bu vesileyle birbirlerini tanıma şansı oldu. Kurumda çalışanlar engellileri tanımış oldu. Bu gibi etkinliklerin çok farklı etkileri var. Bizlere bu tür faaliyetlerin olumlu dönüşleri oluyor. Çin, dünyanın bir ucu ve Çinli vatandaşlar burada çalışsalar da sonuçta bizim misafirimiz. Bizler de bu vesileyle misafirperverlik görevimizi yerine getirmeye çalışıyoruz."

Çinli vatandaşların daha önce yaptıkları maçları izlemeye geldiklerini kaydeden Albas, onlara dostluk maçı davetinde bulunarak sosyal bir faaliyette bulunmalarına destek olduklarını sözlerine ekledi.

Şirket çalışanlarından Mi Wei de dostluk maçı için kendilerine davette bulunanlara teşekkür ederek, bu gibi etkinliklerin devam etmesini istediklerini dile getirdi.

Etkinliğe, Kilimli Kaymakamı Ünal Koç'un yanı sıra ilçe jandarma komutanları, kamu kurum ve kuruluşlarının müdürleri ve vatandaşlar katıldı.