Filistinliler’in SİHA’sı

İsrail'in Filistin’i işgalinin 70’inci yılında Dönüş Yürüyüşü başlatan Gazzeliler’e kaşı gerçek mermi kullanan İsrail güvenlik güçlerine karşı Gazzeliler uçurtmaları silah olarak kullanarak karşılık veriyor. Gazzeliler, İsrail’in orantısız güç kullanmasına karşı yaptıkları uçurtmalara el yapımı patlayıcılar ekleyerek karşılık vermeye başladı.

22 Nisan 2018 Pazar 07:00
Dünya Haberleri


UÇURTMANIN KUYRUĞUNA EL YAPIMI PATLAYICI BAĞLADILAR

Filistin Devlet Başkanlığı İsrail’e karşı İsrail’deki Filistinlilere uluslararası koruma sağlaması için BM Güvenlik Konseyi’ne (BMGK) talepte bulunacak. Filistin Devlet Başkanı Mahmut Abbas’ın sözcüsü Ebu Rudeyne, uluslararası topluluğa seslenerek İsrail’in Filistin halkına karşı uyguladığı şiddete karşı İsrail’e dur demesini istedi. Ebu Rudeyne, “İsrail, faaliyetleriyle yalnızca Filistin halkına değil, her gün ihlal ettiği uluslararası hukuka karşı da tehdit oluşturuyor” dedi. 

İSRAİL’E KINAMA

BM Ortadoğu Barış Süreci Özel Koordinatörü Nickolay Mladenov da Gazze’deki barışçıl gösterilerde 15 yaşındaki Filistinli bir çocuğun İsrail askerleri tarafından katledilmesine tepki gösterdi. Mladenov, Gazzeli Muhammed çocuğun öldürülmesi olayının soruşturulması gerektiğini belirtti. ABD Başkanı Donald Trump’ın Ortadoğu Özel Temsilcisi Jason Greenblatt da İsrail’in çocuğun öldürülmesiyle ilgili soruşturma başlattığını belirtti. İsrail’e bir tepki de Avrupa Birliği’den (AB) geldi. AB Dışilişkiler Servisi sözcülüğünden yapılan açıklamada, İsrail askerlerine silahsız göstericilere ölümcül güç kullanmama çağrısında bulunuldu.