Başkan Erdoğan'ın S-400 ve F-35 açıklaması dünya basınında

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın S-400 anlaşması ve ABD'nin F-35 şantajına yönelik açıklamaları dünya basınında geniş yer buldu. Rus, ABD ve İngiliz medya kuruluşları açıklamayı 'Türkiye anlaşmadan geri dönmeyecek' ifadeleriyle servis etti.

25 Mart 2019 Pazartesi 07:00
Güncel Haberleri

star.com.tr


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün akşam TGRT Haber'in seçim özel programında gündeme ilişkin soruları yanıtladı.
 
ABD'nin F-35 şantajı ile S-400 anlaşmasının iptal edilmesine yönelik girişimlerine değinen Erdoğan, ''Türkiye'nin F-35 için 1 milyar 200 milyon dolar verdi. Bu konuda bir sıkıntı söz konusu değil. Ülkemizin savunma sitemi noktasında adımlarımızı neden atmayalım. S-400'le ilgili de geri adım söz konusu değil. Ayrıca ABD'ye 'Patriot'lar için şartları hazırlayın' dedik" açıklamasında bulundu.
 
Moskova merkezli uluslararası medya kuruluşu Sputnik'in okuyucularına servis ettiği haberde, Erdoğan'ın ABD'nin girişimlerine rağmen S-400 anlaşmasında geri adım atmayacağını belirttiğini yazdı.
 
ABD'li yetkililerin açıklamalarına da yer veren Londra merkezli haber ajansı Reuters açıklamayı,  ''Erdoğan, Türkiye'nin Rus S-400 anlaşmasından geri adım atmayacağını söyledi.'' şeklinde servis etti.
 
Amerikan gazetesi The New York Times ise Erdoğan'ın ifadelerini, ''Türkiye için ABD’nin ne dediği önemli değil, Rusya’dan S-400 füze sistemi alımında geri adım atmayacak'' şeklinde değerlendirdi.