İhanetin talimatı Kılıçdaroğlu’ndan

Listeye alınmayan CHP Milletvekili Eren Erdem çözüldü: MİT tırları tutanaklarını Bülent Tezcan’dan aldım. FETÖ’nün yayın organlarına desteğe Kemal Kılıçdaroğlu’nun talimatı ile gittik.

23 Mayıs 2018 Çarşamba 07:00
Politika Haberleri


FETÖ’den hakkında 22 yıl hapis cezası istenen CHP Milletvekili Eren Erdem, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu tarafından milletvekili aday listesine alınmayınca önemli ifşatlarda bulundu. FETÖ’nün 17-25 Aralık darbe girişiminde yasa dışı ses kayıtlarını servis ettiği dönemin Karşı Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Erdem, MİT tırları ihanetine ilişkin tutanakları CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan’dan aldığını açıkladı. İstanbul 35. Ağır Ceza Mahkemesi’nce hazırlanan iddianamede, gazeteye saksı içinde FETÖ’nün kumpas belgelerinin geldiği yer almıştı. Sahte belgeler üzerinden operasyonel haberler yayınladığı belirlenen Erdem’in bu süreçte yalnız olmadığı ortaya çıktı. Erdem CHP’den destek aldığını Artı TV’deki bu sözleri ile ortaya koydu. 

O TUTANAK TEZCAN’DAN

Erdem, “O dönem MİT tırları tutanaklarını Bülent Tezcan’dan aldım. Şimdi de Tezcan’ın karşısında durduğum için listeye alınmadım” dedi. Kılıçdaroğlu FETÖ’nün montaj ses kayıtlarını grup toplantılarında yayınlarken, Erdem de bunları gazetesinin manşetine taşıyordu. FETÖ’nün kirli planlarına hizmeti karşılığında vekillikle ödüllendirilen Erdem, örgütün yayın organlarına destek gösterisine de Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun talimatı ile gittiğini anlattı. Erdem, MİT tırları ihanetinden cezaevinde olan CHP Milletvekili Enis Berberoğlu ile Zaman gazetesine desteğe gitmiş, örgütün medya yöneticileriyle poz vermişti. 

YURT DIŞINA KAÇAMADI

Milletvekili listesine giremeyen Erdem, ailesi ile birlikte Almanya’ya kaçmak isterken hakkında yurt dışına çıkış yasağı konulduğu için havaalanından geri dönmek zorunda kalmıştı.

Eren Erdem´den bomba itiraf