Muharrem İnce 'Yerli Otomobil' ve 'Kanal İstanbul' projelerini durdurma vaadinde bulundu

CHP’nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, bir televizyon kanalının seçim özel programında soruları yanıtladı. Üretme, yapma değil sürekli yıkma ve durdurma vaatlerinde bulunan İnce, eğer seçimi kazanırsa 'Yerli otomobil' ve 'Kanal İstanbul' projelerini de durduracağını açıkladı.

25 Mayıs 2018 Cuma 07:00
Politika Haberleri

star.com.tr


24 Haziran'da yapılacak seçimler için CHP'nin aday gösterdiği Muharrem İnce, yıkma vaatlerine devam ediyor. Bir televizyon programında gündeme dair soruları yanıtlayan Muharrem İnce, seçimleri kazanması halinde asrın çılgın projesi olan 'Kanal İstanbul' ve Türkiye'nin uzun yıllar hayalini kurduğu 'Yerli Otomobil' projelerini durduracağını açıkladı.
 
ALMAN OTOMOBİL FABRİKASI İÇİN ''MÜTHİŞ'' YERLİ OTOMOBİL PROJESİ İÇİN ''DEVAM ETTİRMEM'' DEDİ
 

Muharrem İnce´den seçim vaadi: Yerli otomobil projesini durduracağız

 
 
Programda yöneltilen ''Seçimi kazanırsanız projeleri durduracak mısınız?'' sorusu üzerine İnce, Türkiye'nin hayalini kurduğu 'Yerli Otomobil' projesini durduracağını açıkladı. İnce, "Erdoğan yerli otomobil diyor, ne yerli otomobili? Bu 20 yıl öncesinin projesi.'' dedi. İnce, ''Siz devam ettirmez misiniz'' sorusuna da ''Hayır ettirmem. Zaman kaybı bu'' şeklinde cevap verdi.
 
Almanya'nın Münih kentindeki BMW fabrikasını gezdiğini belirten İnce, ''Müthiş bir şeydi. Etkilendim'' dedi.
 
 
KANAL İSTANBUL PROJESİNİ DE DURDURACAK
 

İnce, seçilirse ´Kanal İstanbul´ projesini de durduracakmış

 
 
Muharrem İnce'nin proje durdurma vaatleri bununla da sınırlı kalmadı. 'Yerli Otomobil' projesini durdurma vaadi üzerine İnce'ye, Kanal İstanbul projesini de durdurup durdurmayacağı sorusu yöneltildi. İnce asrın projesi için de ''Tabi ki girişmeyeceğiz öyle bir şeye'' dedi.