İsrail Hetz-3 anti-balistik füze sistemini başarıyla test ettiğini duyurdu

İsrail tarafından geliştirilen ve Amerikalı uzamanlarca desteklenen Exoatmospheric (atmosfer dışı hedefleri vurma kabiliyetli) anti-balistik füze sistemi Hetz-3'ün test edildiği açıklandı.

20 Şubat 2018 Salı 07:00
Teknoloji Haberleri

star.com.tr


Hetz-3 sisteminin, İsrail Uzay Havacılık Endüstrisi ve ABD havacılık ve savunma şirketi Boeing ile geliştirildiği aktarıldı.
 
İsrail Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, atmosferin dışından gelebilecek tehditleri engellemek için tasarlanan uzun menzilli sistem, testlerden başarıyla geçti.
 
Hetz-3 sisteminin; nükleer, kimyasal, biyolojik veya konvansiyonel savaş başlıkları taşıyan kıtalar arası balistik füzeleri durdurma kabiliyetine sahip. Sistem, atmosfer dışındaki hedefleri de vurma yeteneğiyle, 1500 kilometreye kadar uydulara karşı bir silah olarak kullanılabilecek.
 
İsrail'in özellikle son günlerde Lübnan, İran, Suriye ile yaşadığı gerilim sonucu, savunma sistemleri üzerine yoğunlaştığı belirtiliyor.
 
İsrail Füze Savunma Teşkilatı müdürü Moshe Patel, ülkesinin bu yıl Alaska'da bir dizi antibalistik füze testi gerçekleştirme hedefinin olduğunu ve bu testin Alaska'da yapılacak testlerin ilerletmesine olanak tanıdığını söyledi.
 
Patel ayrıca, "Arrow-3, uzun menzilli tehditler yanı sıra, konvansiyonel olmayan tehditler için tasarlanmış," dedi. İran'ın balistik yeteneklerine ima etti ve "Yüzde 100 başarı oranı hedefliyoruz." dedi