Tüm Yazarlar
Murat Çetin Yazıları
Milleti sürü gören, muhalefette kalmaya mahkum
Murat Çetin
CHP zihniyetine göre; millet yanlış kararlar veriyordu. Adnan Menderes'i seçerek, Turgut Özal'ı liderliğe taşıyarak, Recep Tayyip Erdoğan'ı benimseyerek iktidara getiren millet, hep yanlış karar vermişti. Onlara göre, kendini yönetemeyen ve seçimlerini yanlış yapan millet, iradesi olmayan ve sürekli güdülmesi gereken bir koyun sürüsüydü.
CHP'nin eskisi de yenisi de aynı
Murat Çetin
Önümüzdeki süreçte önemli bir seçim var. Bu seçimin sonucu; ülkemizi ya ileri taşıyacak ya da geri götürecek. Toplumların ilerlemesi için olmazsa olmaz şartlarında biri, tarihini iyi okumak ve analiz etmektir. Oradan çıkarılacak derslerle, geleceğe emin adımlar atılabilir. Tarihteki olumsuzlukların da bir daha yaşanmaması için tedbirler alınır.
Bin yıl sürmedi ama etkileri hala sürüyor
Murat Çetin
28 Şubat'taki algı operasyonlarının faturası mağdurlara kesildi. Gayrı Safi Milli Hasıla'nın 3'te 1'i buharlaştı. Onlarca banka batırılıp, milyarlarca dolar zarar milletin sırtına yüklendi. Dönemin kuvvetli ve kudretli bir paşası "28 Şubat bin yıl sürecek" demişti. 28 Şubat bin yıl sürmedi şüphesiz ama ülkeye verdiği zararlar hala sürüyor.
İttihat ve Terakki ruhu hala yaşıyor
Murat Çetin
Milletin iyi ile kötüyü ayırma kabiliyeti olmadığına inanan İttihat ve Terakki zihniyeti, silah zoruyla da olsa toplumun yönetilmesi gerektiğini düşünür ve milleti bir sürü olarak görür.