e-Devlet'e Giriş

Tüm devlet kurumları turkiye.gov.tr'de e-Devlet'e Giriş

e-Devlet şifresi nereden alınır?

Öncelikle turkiye.gov.tr adresinde e-Devlet kapısına giriş yapabilmek için kullanıcıların e-devlet şifresi alması gerekmektedir. e-Devlet şifrelerini e-Devlet'e giriş yapmak isteyen vatandaşlarımız PTT merkez müdürlüklerinden veya yetkili şubelerden kimlik kartları ile alabilirler.

Sosyal Güvenlik Kurumu

turkiye.gov.tr üzerinden e-Devlet şifresi ile giriş yaptıktan sonra işlem yapabileceğiniz kurumların başında Sosyal Güvenlik Kurumu gelmektedir. e-Devlet içerisinde yer alan Sosyal Güvenlik Kurumu bölümü sayesinde e-Devlet ile SGK Hizmet Dökümü alabilir, GSS Borç Sorgulama ve Emekli Aylık Bilgisi gibi bilgilere ulaşabilirsiniz.

Adalet Bakanlığı

e-Devlet'e giriş yaptıktan sonra en sık kullanılan ikinci kurum ise Adalet Bakanlığı. e-Devlet kapısı ile Adalet Bakanlığı üzerinden Mahkeme Dava Dosyası Sorgulama işlemlerinizi yapabilirsiniz. Bu sayede eğer bir davanız var ise e-Devlet ile bunu görebilirsiniz.

Gelir İdaresi Başkanlığı

turkiye.gov.tr adresinden erişilebilen kurumlar arasında en sık kullanılan kurumlardan biri ise Gelir İdaresi Başkanlığı. Bu kurumun e-Devlet üzerinden sunduğu işlemler sayesinde e-Devlet üzerinden vergi borcu sorgulama ve e-Vergi levhası sorgulama işlemlerini gerçekleştirebilirsiniz.

e-devlet şifresi veren PTT’ler

Türkiye genelindeki PTT şubelerini sorgulayabilir ve adres bilgilerine buradan erişebilirsiniz.