Adana Film Festivali ölüm haberiyle sarsıldı 

Uluslararası Adana Film Festivali önceki akşam düzenlenen törenle başladı. Ancak festival, açılış gecesinde gelen bir ölüm haberiyle sarsıldı. Oyuncu Yakup Yavru, geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti.

26 Eylül 2018 Çarşamba 07:00
Kültür Sanat Haberleri

BEDİR ACAR



25. Uluslararası Adana Film Festivali, önceki akşam, onur ödüllerinin verildiği bir tören ile başladı. Törenin hemen ardından gelen bir ölüm haberi ise festivale yas havası yaşattı. Emek Ödülü’nü almak için Adana’da bulunan Yeşilçam emektarlarından Yakup Yavru, açılış töreni sonrası geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti.Uluslararası Adana Film Festivali’nin açılış ve Yaşam Boyu Başarı ve Onur Ödülleri Törenine katılan ünlü sanatçı Yakup Yavru, törenin ardından dinlenmek için oteldeki odasına geçti.Gece kalp krizi geçiren Yavru, hastaneye kaldırıldı. Ünlü sanatçı burada yapılan müdahaleye rağmen kurtarılamadı. 

Bu yıl 25.’si düzenlenen Uluslararası Adana Film Festivali açılış töreninde ise yönetmen Şerif Gören’e “Yaşam Boyu Başarı Ödülü” takdim edildi. Cüneyt Arkın, Muhterem Nur, Ahmet Mekin ve Süleyman Turan’a “Onur Ödülü” verildi. Sağlık nedenleriyle törene videolu mesaj yollayan Arkın’ın ödülünü eşi ve oğlu aldı.Törende Vizyon Sahibi Yönetmen ödülü ise Rus yönetmen AlekseyFedorchenko’ya verildi. 

30 EYLÜL’E KADAR SÜRECEK

Uzun ve kısa metrajlı filmler ile belgesellerden oluşan 257 eserin 421 gösterimle izleyiciyle buluşacağı festivalin açılışında konuşan Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, yerli ve milli olmadan evrensel olunamayacağını dile getirdi. Festival, film gösterimleri, söyleşi ve sergi gibi etkinliklerle 30 Eylül’e kadar devam edecek. 

YAVRU İÇİN TÖREN DÜZENLENDİ

Yakup Yavru için, Adana Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Salonu’nda cenaze töreni düzenledi. Konuşmaların ardından Yavru için Kur’an tilaveti gerçekleştirildi. Saygı duruşunda bulunulmasının ardından Yavru’nun Türk Bayrağı’na sarılı tabutunun önüne alacağı Emek Ödülü kondu. Türk sinemasının ünlü isimleri, cenaze töreni esnasında duygu dolu anlar yaşadı. 

Cüneyt Arkın katılamadı

Sağlık sorunları nedeniyle törene katılamayan Cüneyt Arkın’ın ödülünü, eşi Betül Cüreklibatur ile oğlu Murat Arkın, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Sözlü’den aldı.Törene görüntülü mesaj gönderen Cüneyt Arkın, “Sizlerden uzun süredir ayrı kaldım. Sevgi dolu içten gelen bakışlarınızı, sımsıcak hareketlerinizi, o candan yaklaşmalarınızı çok özledim” ifadesini kullandı. 

Muhterem Nur’a ödül verildi

Rahatsızlığı nedeniyle sahneye yardımla çıkan Muhterem Nur ve Süleyman Turan’a ödül verildi. MHP Adana Milletvekili Muharrem Varlı’dan ödülünü alan Nur, böyle bir organizasyonu hazırlayan ve emeği geçenlere teşekkür etti.