Cevizli Kürdan Tatlısı

x

Malzemeler
• 2 Yufka • 1 Su bardağı ceviz • Üzerine serpmek için isteğe göre tarçın

Tutturmak için:
• Kürdan

Kızartmak için:
• Sıvı yağ

Şerbeti için:
• 2.5 Su bardağı toz şeker • 1.5 Su bardağı su • 1 Dilim limon

Hazırlanışı: Şerbet için su, şeker ve limonu tencereye alıp kaynadıktan sonra 5 dk. daha kaynatarak soğumaya bırakıyoruz. Bu işlemi bir gün veya birkaç saat önceden yapabilirsiniz. Taze alınmış yufkayı tezgâhın üzerine serip bir ucundan başlayıp rulo şeklinde sarıyoruz. Bir parmak kalınlığında dilimlere bölüyoruz. Bitiş yerlerinden kürdanı karşılıklı batırarak sabitliyoruz. Yufkaların tamamına bu işlemi yaptıktan sonra kızgın bol yağda kızartıyoruz. Ardından soğumuş şerbetin içine atıp, şerbetini çektikten sonra servis tabağına alıp üzerine bolca kırılmış ceviz serpiştiriyoruz. Soğutmadan hemen servis ediyoruz. Arzuya göre tarçın da serpebilirsiniz. Sofraya oturmadan 15 dk. önce bu tatlıyı yapmaya başlamanız yeterlidir. Çıtır çıtır, bol şerbetli, cevizli tatlımız son derece pratik ama bir o kadar da lezzetli.

Bu yazıya ilk siz yorum yapın.

Yorumlar

Yorumlarınızı kendi özgür iradenizle yayınlamakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Yorum yaparak Toplum Kuralları ve Kullanım Koşulları'nı kabul etmiş sayılırsınız.

  • Lütfen birşeyler yazınız. Yorum alanı boş bırakılamaz.
  • Tebrikler! Yorumunuz onay sonrası yayınlanacaktır.
  • Mesajlarınız size hukiki sorumluluk doğurur.
  • Bir hata oluştu lütfen daha sonra tekrar deneyiniz!
 
Bahçeli: MHP'yi Kürt karşıtı göstermeye çalışan kim varsa hem bölücü hem de su katılmamış Türkiye düşmanıdır

Bahçeli: MHP'yi Kürt karşıtı göstermeye çalışan kim varsa hem bölücü hem de su katılmamış Türkiye düşmanıdır

Evini satıp çadıra yerleşti

Evini satıp çadıra yerleşti

Kraliyet ailesinin ilginç kuralları

Kraliyet ailesinin ilginç kuralları

Samsung Galaxy Tab S3 tabletini tanıttı

Samsung Galaxy Tab S3 tabletini tanıttı