26 Nisan 2024 Cuma / 18 Sevval 1445

Yaprak Sarma

Ramazan sofranızı tatlandıracak sarma tarifini sizler için hazırladık

15 Mayıs 2017 Pazartesi 07:00 - Güncelleme:
Yaprak Sarma
İşte Ramazan sofranızı tatlandıracak tarifimiz
 
Malzemeleri
500 gram asma yaprağı 
1 adet limon 
Zeytinyağı 
 
İç harcı;
2 orta boy kuru soğan 
1,5 su bardağı pirinç 
Maydanoz
1 yemek kaşığı salça 
Karabiber 
Kırmızı pul biber 
Kimyon 
Nane
Tuz 
2 yemek kaşığı sıvı yağ 
 
Hazırlanışı: Öncelikle asma yaprakları yıkanır ve süzgece alınır. Geniş bir kabın içerisine soğanlar rendelenir üzerine zeytinyağı dökülür. Pirinç yıkanarak kabın içerisine eklenir. Baharatlar, salça ve tuzu da ilave edildikten sonra ince kıyılmış maydanozu da eklenerek karıştırılır. (Çiğden bir iç harç olacak.) Asma yaprağının geniş kısmına iç harçtan konulur ve rulo gibi iki yanlardan kapatarak sarılır. Bu işleme asma yaprağı bitene kadar devam edilir. Sardığımız asma yapraklarının üzerine zeytinyağı ve limon dilimleri ekleyip yaklaşık 5-6 su bardağı kadar da sıcak su ilave edilerek kısık ateşte pişirilir. (Üzerine sarmalar dağılmasın diye tencere kapağından biraz küçük ebatta bir tabak kapatabilirsiniz.)