Tüm Yazarlar
Ali Yalçın Yazıları
Millet iradesinin hüküm süresine sınır çizilemez
Ali Yalçın
Manzara flu olsa da içte bıraktığı yara derindir. Ne var ki, tarih akmaktadır, her sahih acı aynı zamanda sahih bir hesaplaşmanın da önünü açar. Bizim için ölçü budur ve o gün sokaklarda, bugün de sendikal mücadele zemininde, hukuk alanında dönemin açtığı yaraları kapatmaya çalışıyoruz, anayasal zeminde darbelerle hesaplaşıyoruz.
1 Mayıs emeğin gerçek gündeminin tartışıldığı gün olsun
Ali Yalçın
Kıt kaynaklar teorisi büyük bir kandırmacadır. Eğer adil bir dünya kurulursa, kaynaklar hepimize yeter. Köklü çözüm önerisi budur. Bu teoriyi sorgulamadan ve buna karşı bir öneri getirmeden ne emperyalizme ne kapitalist oligarşiye karşı yol alabilirsiniz. Bizce 1 Mayısların ana gündemi bu olmalı. Gerçek sendikal gündem her geçen gün dünyamızı kaosa sürükleyen emperyalizmin temelindeki teorileri sorgulamak ve son 40 yıldır denklem dışına itilen emek ve paylaşım sorunlarını merkeze almaktır. Yoksa bugün yaşanan krizin bir parçası olan sendikal krizi aşmamız mümkün değildir.
Türkiye’nin emperyalizmle savaşı ve yerli lejyonerler
Ali Yalçın
Emperyalizmin en önemli taktiklerinden biri, hakimiyet kurmak istediği coğrafyada “yerli işbirlikçiler” devşirerek hegemonik kulvara dair alt yapı oluşturmak ve küresel gücünü tahkim etmektir. Zeytin Dalı Harekatı’nın başlamasıyla birlikte içeride yükselen sesler, tam da buraya tekabül etmektedir.
Eğitimde iyileşme hedef doğru, yol uzun
Ali Yalçın
Eğitime Bakış 2016: İzleme ve Değerlendirme Raporu, Eğitim sisteminin tüm kademelerinde başta okullaşma oranlarının artması ve ortalama sınıf mevcutlarının azalması olmak üzere ciddi iyileşmeler olduğunu ortaya koyuyor. Rapor üzerinden, doğru yolda hızla ilerlediğimizi ancak potansiyelimiz bağlamında olmamız gereken noktanın henüz çok yakınında olmadığımızı söyleyebiliriz.
PKK, sorgulayan nesil istemiyor
Ali Yalçın
‘Düşünen ve sorgulayan nesil’ terör örgütünün, “Kürtleri temsil etme” hedefinin altına gizlediği “Kürtleri teslim alma” hedefinin önündeki en büyük engel. Böyle bir neslin inşasını engelleyecek her türlü eylemi gerçekleştirmeyi, ideolojik örüntülerinin ayrılmaz parçası olarak görüyor.
Cuma namazı izni ve laiklik
Ali Yalçın
Cuma namazı izni genelgesine ilişkin yapılan itiraz ve temcitler eski Türkiye’de çok karın doyurmuştur, ancak yeni Türkiye’de milletimizin bunlara karnı toktur. Genelge, hukuki çerçevede bir hakkın kullanılmasının önündeki engeli kaldırmıştır.
ÖSYM, 2010 KPSS’si ve Paralelci Makyavelizm
Ali Yalçın
KPSS sınav sürecinde ruh sağlıkları bozulan pırıl pırıl çocukların hatırına; kul hakkı yiyen bu vicdansız takiyecilerin yaptıkları yanlarına kâr kalmasın. Hakkın, hukukun ve adaletin yerini bulması için failler en ağır şekilde cezalandırılsın. Ürkütücü olan, paralel yapının pervasızca insanların ekmeğine, emeğine, alın terine, kul hakkına ve geleceğine göz dikmesi, makyavelizmde sınır tanımamasıdır.