Tüm Yazarlar
Mevlüt Tatlıyer Yazıları
EYT’nin ‘hakikati’ nedir?
Mevlüt Tatlıyer
EYT’liler zaten toparlanmaya çalışan bir sistemi tekrardan uçuruma yuvarlamaya çalışmaktadır. Türkiye’nin ihtiyacı olan şey emeklilik yaşını düşürmek değil, yükseltmektir. Kamuda bütçe denkliğinin sağlanabilmesi ve aynı zamanda gerçekten emekli olacak yaşta olanlara daha iyi düzeylerde emekli maaşı verilebilmesi için emeklilik yaşının yükselmesi elzemdir.
Modern İpek Yolu ve Türkiye-Çin ekonomik ilişkileri
Mevlüt Tatlıyer
Türk ve Çin şirketleri Afrika’da ortak projelere girişebilir ve bu ortaklıklar her iki ülke açısından da önemli kazanımları beraberinde getirebilir. Özellikle Modern İpek Yolu projesinin hayata geçmesi durumunda, bahsi geçen konularda Türkiye ile Çin arasındaki ekonomik işbirliğinin ciddi biçimde artacağı söylenebilir.
Ekonomik kalkınma yolculuğunda Türkiye-Hindistan ilişkileri
Mevlüt Tatlıyer
Türkiye’nin inşaat sektörü küresel ölçekte önemli bir sektör haline gelmiştir. Diğer sektörlerin yanı sıra bu sektör Hindistan’ın şehirleşme yolculuğunda önemli bir yer bulabilir. Öte yandan, Hindistan’ın bilişim ve yazılım sektöründe küresel ölçekte bir marka olduğu ortadadır. Hindistan da bu noktada Türkiye’ye katkı sunabilir.