Tüm Yazarlar
Recep Yorulmaz Yazıları
Libya krizinin ekonomi politiği
Recep Yorulmaz
Transit yolu olmaktan çıkıp enerji kaynağı haline gelen Doğu Akdeniz’de çok boyutlu bir enerji mücadelesi var. İsrail, Yunanistan ve GKRY gibi bölgesel aktörler, 122 trilyon metreküplük hidrokarbon rezervini Türkiyesiz bir yöntemle dünya piyasalarına aktarmak istiyor. Türkiye ise Libya Mutabakatı ve Rusya ile diyalog sayesinde savunmayı geride bırakıp avantajlı konuma geçti.
Doğu Akdeniz'de küresel denklemlerde Türkiye etkisi
Recep Yorulmaz
Yerli üretim SİHA’lar ve fırkateynler eşliğinde sondaj çalışmalarına kararlılıkla devam eden Türkiye, bölgede caydırıcı bir güç olduğunu kanıtlamıştır. Yakın zamanda KKTC sınırlarının uluslararası arenada geçerliliğini sağlamak açısından çok önemli bir gelişme yaşanmıştır. Rusya, Yunanistan’ın karasuları içinde olduğunu iddia ettiği bölgede tatbikat için Atina’dan değil Ankara’dan izin istemiştir...
Doğu Akdeniz’de potansiyel iş birlikleri ve ortaklıklar
Recep Yorulmaz
Türkiye ve Rusya Enerji Bakanlarının yaptıkları açıklamalar, anlaşmaların kısa sürede hayata geçeceğini göstermektedir.Türkiye–Rusya işbirliğinin kurulması bölgede süregelen çok uluslu hibrid mücadelenin yeni bir boyuta taşınacağı anlamına gelmektedir.
Doğu Akdeniz’de yeni denklemler
Recep Yorulmaz
Kıbrıs meselesinin üzerine gidilmeli ve bu konu ülkede siyaset üzeri ele alınmalıdır. Gelecek neslin ikinci bir Musul-Kerkük travması yaşamaması için Doğu Akdeniz’deki hakların sonuna kadar savunulması Türkiye için son yüzyıldaki beka meselelerinden biridir.