Tüm Yazarlar
Şerif Egemen Ahmet Yazıları
Venezuela’da eski oyun, yeni denklem
Şerif Egemen Ahmet
Nicolas Maduro’ya karşı suikast ile darbe girişimlerini destekleyen, son olarak da kuklası Guaido’yu sahaya süren ABD, bugün büyük bir umutla Venezuela ordusunun taraf değiştirmesini bekliyor. Askerlerden beklediği tepkiyi alamazsa Kolombiya’daki 7 üs üzerinden işgal planlarını devreye sokmayı tasarlayan Trump yönetimi, Rusya ve Çin’in tepkisini hesap edemiyor.
‘Beyaz Brezilya’ başkanını buldu: Bolsonaro
Şerif Egemen Ahmet
Eski asker yeni Başkan Bolsonaro’nun seçilmesi, ülkede ‘kaostan çok istikrar gelecek’ havası yaratmış gibi gözüküyor. Bunun nedeni ise, düzenin yerleşiklerinin halka kaşıkla da olsa bazı hizmetler vererek ABD’ye kafa tutmaya kalkan PT iktidarının son kalıntılarından da kurtulma umudu. Peki, Bolsonaro’nun “Brezilya’nın solla flörtü artık bitti” ifadesiyle duyurduğu PT iktidarı neden ‘ülkenin sahipleri’ için bu kadar korku duyulan bir dönem?
Suriyeli muhaliflerin strateji noksanlığı ve Türkiye’yi bekleyen tehlike
Şerif Egemen Ahmet
PYD ve Esad gibi paravanlarla bölgedeki nüfuzunu arttıran güçler, muhalifler ile Ankara’nın bağlantısını keserek önemli bir aktörü savaşın dışına itmeye hazırlanıyor. İdlib, muhalifler açısından Suriye savaşının son durağı olacak gibi duruyor.