26 Nisan 2024 Cuma / 18 Sevval 1445

Bolivya'da düşen uçağın alev almaması ilginç

72 yolcu 9 mürettebatın bulunduğu uçakta Atlatico Nacional futbol takımıyla oynamak üzere kente gelen Brezilya ekibi Chapecoense'nin oyuncularının da yer alıyordu.

30 Kasım 2016 Çarşamba 07:00 - Güncelleme:
Bolivya'da düşen uçağın alev almaması ilginç

Polis yaptığı açıklamayla 76 kişinin hayatını kaybettiğini 5 kişinin de kurtulduğunu duyurdu. Hayatta kalanlar arasında futbol takımının 3 oyuncusunun olduğu belirtildi.

Polis amiri Jose Gerardo Acevedo 6 kişinin canlı bir şekilde kurtarıldığını ancak daha sonra 1 kişinin hayatını kaybettiğini söyledi.

Uçağın alev almaması dikkat çekici

Havacılık güvenliği uzmanı Brezilyalı emekli pilot Milian Heymann, uçağın olası düşüş nedenlerini Sputnik'e değerlendirdi:

"Henüz facianın nedenlerini söylemek için erken. Şimdilik RJ-85 uçağının böyle bir uçuş için güvenilir olduğunu söyleyebilirim. Uçağın düşüşün ardından alev almaması da dikkat çekici. Bu yeterli yakıt olmadığına yönelik bir işaret olabilir, ancak bir çıkarıma varmak için çok erken. Yakıt yetersizliğini de elektrik sorunuyla açıklayabiliriz. Yeterli miktarda yakıt olmadığında uçağın dört motoru durabilir, bu da pilotun kontrolünü kaybetmesine, nihayetinde de uçağın düşmesine neden olabilir. Fakat tüm bunlar benim kişisel fikrim."