26 Nisan 2024 Cuma / 18 Sevval 1445

Katar'dan 37 ülkeye misilleme

4 Arap ülkesinin 13 maddelik şarlar listesiyle köşeye sıkıştırmak istediği Katar, misilleme yaparak 37 ülkeye kapıda vize uygulaması getirdi.

24 Haziran 2017 Cumartesi 07:00 - Güncelleme:
Katar'dan 37 ülkeye misilleme

Suudi  Arabistan,  Birleşik Arap Emirlikleri,  Mısır ve  Bahreyn,  Katar'a yönelik ablukanın kaldırılması için 13 maddelik bir talepler listesi hazırladı.

Katar Havayolları tarafından da yayınlanan açıklama metninde, "İçişleri Bakanlığı'nın genelgesine göre, derhal geçerli olmak üzere aşağıda adı geçen ülkelerin vatandaşlarına bir ay geçerli olacak kapıda turist vizesi verilecek" ifadeleri yer aldı.

Açıklamada söz konusu uygulamanın getirdiği ülkeler de  Arjantin, Şili, Fransız Guyanası, Letonya, Makedonya, Paraguay,  Slovakya, Lübnan, Bolivya, Çin, Ekvador, Guyana, Şeyşeler, Malta, Peru, Slovenya,  Tayland,  Brezilya, Kolombiya,  Estonya, Endonezya, Litvanya,  Meksika, Romanya, Güney Afrika, Uruguay, Bulgaristan, Hırvatistan, Falk Adaları,  Kazakistan, Makao, Moldova, Rusya, Surinam ve Venezüela olarak sıralandı.

Karşılığında 100  Katar Riyali (27 dolar) ödenmesi gereken vizelerin verilmesi için başvuru sahiplerinin en az 6 ay süre geçerli pasaportu, dönüş bileti, otel rezervasyon teyidi, 1500 dolara tekabül edecek kadar parası veya bu miktarda limiti olan bir kredi kartı olması gerekiyor.