2 Mayıs 2024 Perşembe / 24 Sevval 1445

Kolombiyalı gazeteci o anları anlattı

Chapecoense'li futbolcuların hayatını kaybettiği Kolombiya'daki uçak kazası ile ilgili detaylar gelmeye devam ediyor.

1 Aralık 2016 Perşembe 07:00 - Güncelleme:
Kolombiyalı gazeteci o anları anlattı

Kolombiya'da düşen ve içinde Chapecoense'li futbolcuları da taşıyan uçağın enkazına ulaşan ilk isim Kolombiyalı gazeteci Roberto Urrea oldu. Urrea, Brezilya basınına enkaza ulaştıktan sonra yaşadıklarını anlattı.

Roberto Urrea yaptığı açıklamada, "Alana girdiğim anda gördüğüm manzara korkunçtu. Çok dramatik bir sahneydi. Yaşananlar çok kasvetli bir senaryonun parçası gibiydi. Oraya gittiğimizde gördüğümüz manzaranın tam karşılığı 'dram'dı..." ifadelerini kullandı.

Urrea, ilk olarak kurtarılan ismin Chapecoense kalecisi Danilo olduğunu söylerken, "Onun hastaneye götürülmesine yardımcı oldum. Doktorlara gereken bilgileri verdim. Ancak daha sonra orada hayatını kaybettiğini öğrendim." dedi.

Gazeteci, genç kaleci Jackson Follman'ın da kurtarılma anında bulunduğunu belirtti ve şunları söyledi: "Bir diğer oyuncu daha kurtulmuştu."

Kolombiya'da meydana gelen uçak kazasında Chapecoense futbol takımının 19 oyuncusu ile birlikte 76 kişi hayatını kaybetmiş, toplamda 81 yolcudan 76'sı kurtarılamamıştı.