27 Nisan 2024 Cumartesi / 19 Sevval 1445

NASA'dan bu dokunmaya tepki geldi

NASA’nın Kennedy Uzay Merkezi’ni ziyaret eden ABD Başkan Yardımcısı Pence’in Florida Santörü Rubio’yla iddialaşmasının ardından üzerinde ‘Dokunmayınız’ yazan bir uzay uçuş donanımını ellemesine NASA’dan tepki geldi.

17 Temmuz 2017 Pazartesi 07:00 - Güncelleme:
NASA'dan bu dokunmaya tepki geldi

Her şey Pence’in, üzerinde ‘Kritik Uzay Uçuş Donanımı, Dokunmayınız!’ yazılı bir ekipmana dokunması ve bu esna fotoğraflanmasıyla başladı.

Sosyal medyada espri konusu olan Pence, Twitter hesabından bir açıklama yaparak kendisini savunmaya çalıştı.

NASA’dan özür dileyen Pence, ziyaret sırasında kendisine eşlik eden Florida Senatörü Marco Rubio’nun kendisine ‘meydan okuduğu’ için böyle bir şey yaptığını söyledi.

Pence kısa süre sonra bir paylaşım daha yaptı. Sosyal medyadaki mizah dalgasına katılmak için yapıldığı tahmin edilen paylaşımda Pence, bu kez uzay uçuş donanımı yerine bir kirpiye dokunuyordu.

Pence’in açıklamasının ardından kendisine de söz hakkı doğan Rubio da ‘şakalı’ bir açıklama yaptı ve “Doğrusu, Başkan Yardımcısı’nı kırarsan, alırsın diye uyardım” ifadelerini kullandı.

Pence ve Rubio, aralarında eğlense de NASA’dan gelen son açıklama, bilim insanlarının pek de eğlenmediğini ortaya koydu.

NASA Sözcüsü Jen Ray Wang tarafından yapılan açıklamada, Pence’in dokunduğu ünitenin Orion uzay aracının kritik donanımlarından biri olduğuna dikkat çekilerek, “Prosedür gereği donanımlar, uzay aracına monte edilmeden önce temizlenmesi gerekiyor. Bu nedenle de yüzeye dokunmakta hiçbir sorun yok. Öteki türlü bir termal ısı kalkanı gibi donanımın koruyucu bir kaplaması olmalıydı, ki bu da yakındaydı” denildi.