27 Nisan 2024 Cumartesi / 19 Sevval 1445

TUI, Air Berlin yeni bir havayolu kuruyor

Avrupa seyahat pazarının en büyük grubu TUI, Air Berlin ile yeni bir havayolu kurmaya hazırlanıyor.

22 Ekim 2016 Cumartesi 07:00 - Güncelleme:
TUI, Air Berlin yeni bir havayolu kuruyor

Almanya’da yayımlanan ekonomi gazetesi Wirtschaftswoche”nin haberine göre, TUI, 27 uçaklık filosunu Air Berlin ile birleştirerek tatil seyahatleri için yeni bir havayolu şirketi kuracak. 

TUIfly-Denetim Kurulu’nun ortak havayollarının kurulmasına izin verdiğini yazan gazete, yeni şirketin adının ise henüz belli olmadığını bildirdi. 

Habere göre, TUI, yeni havayolları ortaklığına 27 uçaktan ibaret olan tatil filosunu katacak.

Air Berlin ise şu anda “Niki” markası altında uçan 20 uçak katacak, ayrıca da birkaç yıl önce TUIfly´dan kiraladığı 14 uçağı da geri verecek. Yeni havayolları şirketinin böylece toplam 61 uçağı olacak.

Öte yandan yeni havayolları şirketinin yüzde 25’i TUI’ye ait olacak, yüzde 29´u Etihad´ta olacak şirketin yüzde 12 hissesi de Air Berlin ortaklarından Pegasus Havayolları´nın da sahibi olan Ali Sabancı’nın Esas Holding´in elinde olacak. 

Air Berlin CEO’su Stefan Pilcher, daha önce Air Berlin’e ait olan toplam 136 uçağın 35’ini filodan ayırıp turizme odaklı bir alt şirketine dahil etmeyi planladığını açıklamıştı.

Pilcher bu planı ile 1 milyar avro borcu olan Air Berlin’in 2018 yılından başlayarak operasyonel alanda kâra geçmesini hedeflediklerini bildirmişti.