26 Nisan 2024 Cuma / 18 Sevval 1445

UUİ yeni 360 derecelik görüntü yayınladı

Russia Today (RT), yörüngeden görüntüler paylaşarak izleyicilere uzaydan dünya manzarasını görme ve bir kozmonot gibi hissetme imkânı verdiği Uzay 360 projesi çerçevesinde bir video daha yayınladı.

30 Kasım 2016 Çarşamba 07:00 - Güncelleme:
UUİ yeni 360 derecelik görüntü yayınladı

Rus kozmonot Andrey Borisenko, Zvezda ve Unity modüllerini 'ziyaret ederek' ne amaçla kullanıldıklarını aktardı.

Projede rehber görevi gören Rus kozmonot Borisenko, bu kez de UUİ'deki Rusya'nın Zvezda, ABD'nin Unity modülünü ziyaret etti ve bu modüllerin kullanım amaçlarını anlattı.

Borisenko, yörüngeye 2000 yılında Proton füzesiyle fırlatılan Zvezda modülüyle ilgili "Zvezda uzay istasyonunda Rus tarafın kalbi. Buradan tüm sistemlerimizi kontrol ediyoruz. Ayrıca burası bizim uzay kantinimiz, ki ben mutfağımız demeyi tercih ediyorum ve evimizdeki en sevdiğim yerlerden biri. Burada rahat rahat oturup muhabbet edebiliyor, televizyon izliyor veya buzdolabından bir şeyler alıp yiyebiliyoruz" ifadelerini kullandı.

Borisenko daha sonra da 1998 yılında fırlatıldığında UUİ'deki ikinci modül olan Unity modülüne geçerek, ABD'li astronotların yemek yediği ve TV izlediği alanı gösterdi. Rus kozmonot Unity'nin ayrıca Cygnus isimli bir kargo uzay aracına sahip olduğunu da aktardı.