18 Mayıs 2024 Cumartesi / 11 Zilkade 1445

15 Temmuz devletimizi güçlendirdi

Ankara Ticaret Odası (ATO), Ankara Valiliği ve Ankara Kalkınma Ajansı’nın birlikte düzenlediği 15 Temmuz ve Kalkınma Paneli, ATO Meclis Salonu’nda yapıldı. Panelde konuşan Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, 15 Temmuz’un hiçbir zaman unutulmayacağını, geleceğin inşasında bu birlik ruhundan istiklal aşkından yola çıkılacağını kaydetti.

15 Temmuz 2017 Cumartesi 07:00 - Güncelleme:
15 Temmuz devletimizi güçlendirdi

Elvan, “Başaramadılar, bundan sonra da asla başaramayacaklar. 15 Temmuz darbe girişiminden hemen sonra şunu düşündüler; ‘Türkiye ekonomisinin bir anda çökeceğini ve ekonomik olarak çok zor durumda kalacağını ve darbe girişimi başarılı olamadı ama ekonomik açıdan nasıl ve ne şekilde kıskaca alabiliriz’ diye arayış içinde oldular. Darbe girişimi başarılı olamadı ama ekonomik açıdan bu ülkeye bir darbe vurmak istediler.” dedi. TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Mustafa Şentop ise 15 Temmuz gecesi şehit olanların birçoğunun tek kurşunla yaşamlarını yitirdiklerine dikkat çekerek bunun, bitişini kabul eden örgütün buna sebep olan milletten intikam almak istediğinin göstergesi olduğunu anlattı.

ATO Başkanı Gürsel Baran ise “15 Temmuz’u farklı kılan ve önemli bir tarih olarak kayda geçiren halkın bu tutumudur. 15 Temmuz’da halkın kahramanca bir direniş sergilemesi Cumhuriyet tarihinde bir ilktir. Cumhurbaşkanımızın ferasetli tutumu ve gösterdiği liderliği sayesinde millet iradesine sahip çıktı hainlere ‘dur’ dedi” diye konuştu.

Ankara Valisi Ercan Topaca da  “Milletimiz, ekonomimiz ve demokrasimiz daha da güçlenmiştir. Dolayısıyla, geleceğe daha güvenle ve daha güzel bir şekilde bakıyoruz” dedi. Ankara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Arif Şayık ise darbe girişiminin Türkiye’nin ekonomik olarak güçlendiği bir dönemde yapıldığına dikkat çekti.