26 Nisan 2024 Cuma / 18 Sevval 1445

Anadolu Bulvarı’nda kesintisiz ulaşım

Başkent’in trafiğine rahat nefes aldıracak projelerinden biri olan TÜVTÜRK Köprülü Kavşağı hizmete girmesiyle Anadolu Bulvarı’nda 19 kilometre boyunca kesintisiz ulaşım sağlandı.

18 Ağustos 2018 Cumartesi 07:00 - Güncelleme:
Anadolu Bulvarı’nda kesintisiz ulaşım

Büyükşehir Belediyesi, şehrin dört bir tarafında sürdürdüğü ve okulların kapanmasıyla birlikte hızlandırdığı ulaşım çalışmalarını bir bir tamamlıyor. Bir yandan kent trafiğine önemli ölçüde nefes aldıracak üç dev proje olan Kepekli, Akköprü ve Samsun Türk Telekom önü kavşak çalışması tüm hızıyla devam ederken, diğer yandan Anadolu Bulvarı’nın üzerinde bulunan TÜVTÜRK Köprülü Kavşağı tamamlanarak hizmete girdi. 

Ana arterler başta olmak üzere, ulaşımda ‘sıkıntılı bölge’ olarak adlandırılan birçok noktada aynı anda çözüm projelerini hayata geçirmeye başlayan Büyükşehir Belediyesi, Anadolu Bulvarı’nda da kesintisiz bir trafik akışı ve kısmi tıkanmaların önüne geçmek için TÜVTÜRK Kavşağı’nı trafiğe açtı. TÜVTÜRK Köprülü Kavşağı ve alt geçidi sayesinde Anadolu Bulvarı’nda 19 kilometre boyunca kesintisiz ulaşım sağlanmış oldu.

410 METRELiK KÖPRÜ

Bulvar üzerinde battı-çıktı yöntemiyle yapılan kavşak, 3 gidiş-3 geliş ve toplam 410 metre uzunluğunda. Kavşak sayesinde Çevre Yolu’na kadar ışıksız ve kesintisiz bir trafik akışı sağlandı. Güzergahtaki kısmi sıkışıklıkların önüne geçilmesi için daha önce de CHP Önü Milli İrade Köprülü Kavşağı, Marşandiz Köprüsü (53 Gün Köprüsü), Ali Semerkandi Alt Geçidi, Necip Fazıl Köprüsü inşa edilmişti. 1071 Malazgirt Bulvarı üzerine yapılan 4 köprü ve bulvar, Dikmen’deki gecekondunun yıkılması ve yola dahil edilmesi, Hurdacılar Sitesi Kavşağı ‘U’ dönüş köprüsü, ASKİ İvedik Arıtma Tesisleri önü ‘U’ dönüş köprüsü, ANKAPARK Üst Geçit Köprüsü de trafiğe yeni bir soluk kazandıran diğer projeler. TÜVTÜRK Köprülü Kavşağı’nın hizmete girmesiyle birlikte Dikmen Sokullu Caddesi’nden Çevre Yolu’na kadar kuzey-güney yönünde seyahat eden araç sürücüleri kesintisiz bir ulaşım yapabilecek.