4 Mayıs 2024 Cumartesi / 26 Sevval 1445

Ankara Üniversitesi’ne 150 yabancı öğrenci

Ankara Üniversitesi, her geçen yıl daha fazla uluslararası öğrenci tarafından tercih edilmeye devam ediyor. 2016-2017 eğitim öğretim yılında 150 yeni uluslararası öğrenci Ankara Üniversitesi’ne kaydoldu.

22 Ekim 2016 Cumartesi 07:00 - Güncelleme:
Ankara Üniversitesi’ne 150 yabancı öğrenci

Ofis görevlileri, yabancı öğrencilere sunacakları hizmetler ve etkinlikleri anlatırken, ofisin kendilerine istedikleri zaman her konuda danışabilecekleri bir merkez olduğu bilgisini verdi. Kayıtlar sonrasında öğrenci belgesi, ikamet başvurusu, katkı payı, öğrenci kimliği, yabancı uyruklu numarası, genel sağlık sigortası, Türkçe sınavı ve İngilizce sınavı gibi konularda sorusu olan çok sayıda yabancı öğrenci bu sorularına yanıt buldu.

Yeni diş hekimlerini tebrik eden Rektör Prof. Dr. Erkan İbiş, uluslararasılaşma ile ilgili ise şunları kaydetti:

DÜNYA ÜNİVERSİTESİ

“Ankara Üniversitesi’nin dün olduğu gibi bugün de, yarın da geçerli en öncelikli hedeflerinden birisi daha ön sıralarda ‘bir dünya üniversitesi’ olmaktır. Ülkemizin gerçeklerini ve ihtiyaçlarını göz ardı etmeden zorlu rekabet ortamında öne çıkan küresel ve insani gereksinimleri görmeyi, evrensel bilgileri Türkiye’ye kazandırmayı ve Türkiye’de üretilen bilgiyi de dünyaya yayacak bir çekim merkezi olmayı başarabilmeyi de önemli görüyoruz. Bu değişimi ve dönüşümü sağlamanın bir başka biçimi olarak, Ankara Üniversitesi, güçlü uluslararasılaşma anlayışını ortaya koyma amacındadır.”

DİŞ HEKİMLERİ YEMİN ETTİ

Ankara Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi mezunları, Milli Eğitim Bakanlığı Şura Salonu’nda düzenlenen törenle diplomalarını aldı. Törene, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Bahaddin Güzel ve Prof. Dr. Ayhan Elmalı ile Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Gürkan Gür, üniversite yöneticileri, meslek kuruluşlarının temsilcileri, öğretim üyeleri ve mezunların aileleri katıldı.