10 Mayıs 2024 Cuma / 3 Zilkade 1445

Başkan Tuna’dan alt yapı seferberliği

Ankara Büyükşehir Belediyesi, kentte aşırı yağışlardan meydana gelen su baskınlarının önleyecek alt yapı çalışmalarının tamamlanması için seferberlik ilan etti. Belediye Başkanı Mustafa Tuna, çalışmalar bitene kadar ASKİ’deki izinleri kaldırdı.

18 Ağustos 2018 Cumartesi 07:00 - Güncelleme:
Başkan Tuna’dan alt yapı seferberliği

Başkent'te son aylarda yaşanan aşırı yağışların yol açtığı su baskınlarının önüne geçecek çalışmalar için Büyükşehir Belediyesi seferberlik ilan etti. Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Tuna, yapılacak alt yapı çalışmalarını ‘ameliyat’ olarak tanımladı. Tuna, “Ameliyat noktasında tabii bir süre hastaneye yatacaksın, narkoz yiyeceksin. Kimse ameliyat olmak istemez ama biz bu işi ameliyatla çözme noktasında mecbur olduğumuz için böyle bir sıkıntılı dönem yaşanacak. Ama sonu inşallah iyi olacak” dedi. Başkan Tuna, “Ankara’mızda yağışlardan meydana gelen su baskınlarının önlenmesi, alt geçitlerimizde ve belli noktalardaki su baskınlarının yaşanmaması için bir çalışma başlattık. Projelerini, çalışmalarını, hazırlıklarını tamamladık, ihalesini de yaptık” diye konuştu. Kurban Bayramı süresince çalışmaların süreceğini belirten Tuna, “Tatilden dolayı halkımızın çalışmalardan daha az etkileneceğini düşündük” ifadesini kulandı.

ASKİ’DE İZİNLER KALDIRILDI

Büyükşehir Belediye Başkanı Tuna, çalışmalar süresinde Ankara Su ve Kanalizasyon İdaresi’nde (ASKİ) izinleri kaldırdı. Tuna, “Bu kadro, bu ekiplerle beraber bu işlerin tamamlanması için çalışmalarımızı yapacağız” dedi. 

YAPILACAK ÇALIŞMALAR

Tuna, Başkent’te yapılacak alt yapı çalışmalarını da şöyle sıraladı. 

- Çankaya Kızılay-Akay Caddesi bağlantısında ve Kara Kuvvetleri Komutanlığı’nın önünde atık su ve yağmur suyu hattı. Eskişehir Yolu’nda 3 kilometre yağmur suyu hattı. 

- Altındağ Altınsoy Caddesi’nde, Gar Kavşağı’nda atık su ve yağmur suyu hattı. Talatpaşa Bulvarı’nda atık su hattı. 

- Mamak Neşet Ertaş Caddesi’nde, Samsun Yolu ile Hatip Çayı bağlantısında ve Mamak Belediyesi önünde atık su hattı ve yağmur suyu hattı. 

- Yenimahalle Elektrokent Kavşağında, İvedik OSB’de yağmur suyu ve atık su hattı. Kuzey Yıldızı Mahallesi’nde ise yağmur suyu hattı. 

- Etimesgut Devlet Mahallesi Eryaman Altgeçiti’nde yağmur suyu hattı. 

- Pursaklar’da yağmur suyu hattı. Protokol Yolu’nda yağmur suyu hattı ve kutu geçit inşaatı. 

7 GÜN 24 SAAT 

Başkan Tuna, “Böylece Ankara’mızdaki su baskınlarının önlenmesi noktasınca ciddi bir çalışmayı yapmış olacağız. Ani yağışlardan dolayı su baskınlarını önleme noktasında da bu çalışmaları başlatıyoruz. Tabii, bu çalışmalar sırasında da halkımızın trafikte rahatsızlığı olacak. Vereceğimiz bu rahatsızlıktan dolayı da özür diliyoruz” diye konuştu.  

Ekiplerin 7 gün 24 saat çalışacağını belirten Tuna, “Yolları kısmen kapatacağız. Ayrıca, bu çalışmalarla Ankara Çayı’na, Hatip Çayı’na ve Çubuk Çayı’na da atık su bağlantılarını da tamamen ortadan kaldırmış olacağız. Dolayısıyla çaylarımızdaki kirlilik de ortadan kalkmış olacak” ifadesini kullandı.

NE ZAMAN BİTECEK?

Mustafa Tuna, çalışmaların Kızılay 45, Eskişehir Yolu’nda 65, Kara Kuvvetleri Komutanlığı önünde 30, Altındağ gar önünde 45, Neşet Ertaş Caddesi’nde 90, Mamak Belediyesi önünde 90, İvedik OSB’de 60, Kuzey Yıldızı Bölgesi’ndeki 30, Eryaman Kavşağı’nda 30, Gümüşköy ile Protokol Yolu’nda ise 60 gün süreceğini dile getirdi. Tuna, çalışmalar sebebiyle trafiğin ağırlıklı olarak Akay Kavşağı, Gar Kavşağı, Neşet Ertaş Caddesi ve Kara Kuvvetleri Komutanlığı önünde etkileneceği konusunda sürücüleri de uyardı.